Ny storseger för Kalix Bandy

Kalix Bandy fortsätter att vinna stort på hemmais i år. I lördags var det Söderfors GoIF:s tur att känna på de rödblåas hemmasvit. Men det var inget skönspel som ledde till segersiffrorna 6-1 (3-1).

Kalix Bandy ångar på på hemmaplan. Söderfors hade ingen chans och gick samma öde till mötes som Gustavsberg och Köping gjorde innan dess. Arkivfoto: MARTIN THELÈNIUS

KALIX2010-01-18 06:00
Kalix Bandy har inlett det nya decenniet med idel storsegrar i Allsvenskan norra. 7-2 mot Gustavsberg och 9-1 mot Köping följdes i lördags upp med en 6-1 vinst mot tabelljumbon Söderfors.
- Vi har ju bara haft hemmamatcher och det har varit lag som vi ska slå, säger lagkaptenen Patrik Rönnkvist som ändå tycker att laget har blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått.
- Vi gör mindre misstag nu är vi gjorde första delen av serien, fortsätter han.
"Vi spelar av matchen bra"
Men de som hade tagit sig ut i kylan för att se på bandy i lördags fick trots allt se en del misstag. Kalix spelade stundtals okoncentrerat och gjorde många felpass och tappade mycket boll på mittplan.
- Det är svårt att bjuda på något vackert spel när man inte får någon hjälp av motståndarna, men jag tycket ändå att vi spelar av matchen bra, säger kapten Rönnkvist.
Och visst, det var aldrig något snack om saken. Kalix var det klart bättre laget och kontrollerade matchen från första minut. Ledningsmålet kom redan efter sex minuter av just Rönnkvist. Gästande Söderfors bjöd aldrig upp till kamp utan backade hem redan från början. När första halvlek var slut hade hemmalaget punkterat matchen och tagit en 3-1 ledning genom mål av Johan Sundquist och Michail Zaletaev.
I andra halvlek backade gästerna hem än mer. Det öppnade ytorna för Kalix och för Johan Sundquist som kunde göra sitt andra mål för dagen. Kristoffer Bergdahl hann göra 5-1 innan kapten själv fick avsluta målskyttet.
Starka juniorer
- Jag tycker att vi gör det vi ska i dag, säger Patrik Rönnkvist som känner att laget har vuxit till sig.
- Vi har gjort en satsning på yngre spelarna och har en sex, sju juniorer i laget. Vi har tagit ett rejält kliv framåt de senaste månaderna, säger han.
Och visst hade juniorerna en stor roll även i helgens drabbning där Emil Viklund, Michail Zaletaev och Johan Sundqvist tillsammans stod för tre mål och fyra målgivande passningar.