Nu har Kalix lämnat botten: "Alla krigar"

Hemmapubliken i Fururinken kastades mellan hopp och förtvivlan i en match som bytte ledare fyra gånger. Men till slut var det hemmalaget Kalix UHC som fick jubla efter en 5-4 seger mot Boden. En seger som innebär att Kalix lämnar jumboplatsen.- Det var riktigt skönt, säger matchhjälten Mikael Österberg.

Res dig upp, Sikström. Ni är inte sist längre.

Kalix2010-10-21 06:00

Det var högt tempo och få spelavbrott redan från start när Boden kom på besök till Fururinken.
Och det var också gästerna som inledde bäst mot ett Kalix som blev tillbakapressat och fick förlita sig till kontringar.
Men efter en mållös första period kom Kalix ut som ett nytt lag och lyckades hålla i pucken mer och etablera ett tryck mor Linus Styrman i Bodenmålet.
- Vi fick en avhyvling i första pausen som alla tog åt sig av, säger Mikael Österberg.
19 skott i första
Men trots hemmatrycket var det gästerna som gjorde kvällens första mål genom Erik Wikström.
Minuterna senare var Johan Hjelm nära att kvittera men lyckades inte överlista Styrman i Bodenkassen, som fick en svettig period när hela 19 skott avlossades från Kalixklubborna.
Tomas Wallgren försökte. Trevor Bremner styrde ett skott från samme Wallgren, men det var bara John Hansson som lyckades hitta nätet bakom Linus Styrman i andra perioden när han kvitterade till 2-2.
"Vänt en trend"
30 sekunder senare svarade Boden med att ta ledningen igen.
I början av tredje perioden fick Styrman släppa två puckar förbi sig inom loppet av tre minuter och nu lossnade målskyttet för bägge lagen.
Boden kunde kvittera och återta ledningen - bara för att tappa den igen.
Och med sex minuter kvar att spela kunde Mikael Österberg skjuta Kalix från jumboplatsen för första gången i år.
- Det känns som vi har vänt en trend som kändes hopplös, säger Österberg som inte vill ta åt sig någon ära för segern.
- Det var en riktigt lagvins där alla krigar och ingen viker ner sig, säger han vidare.