Norrlandsveckan - då siktar Westman på seger

Under helgen som gick fick han jubla inför 20 000 åskådare.Nu ser Linus Westman fram emot Norrlandsveckan - och han går för seger.- Det är helt klart vinst jag letar där, säger han.

Linus Westman vann inför 20 000 åskådare under helgen. Nu siktar han på att ta hem Norrlandsveckan.

Linus Westman vann inför 20 000 åskådare under helgen. Nu siktar han på att ta hem Norrlandsveckan.

Foto: K-L Sundqvist

Kalix2012-07-04 06:00

Förra säsongen fick han sitt stora genombrott och slutade tvåa både i SM och under Norrlandsveckan i rallycrossens 2400-klass.

I år har Linus Westman bytt upp sig till den tyngsta klassen - men succén bara fortsätter.

Under helgen som gick tog rookien hem segern i supportracet, dit de tio bästa svenskarna och de tio bästa norrmännen från klassen Supernationell var inbjudna, som kördes under EM-deltävlingen i Höljes. Och han gjorde det inför 20 000 åskådare.

- Det var skithäftigt och en upplevelse som blir svår att glömma, säger Linus Westman.

Han kom in till A-finalen som trea från kvalet men uppladdningen stördes av en rejäl förkylning. Och det var först när han ställde sig på startlinjen som han lyckades tagga i gång.

- Jag var väl inte så superladdad under dagen utan jag kände väl att jag nöjer mig med att sikta på pallen. Men när jag väl satte mig i bilen och började förbereda mig så kom det... Sen fick jag på en riktig kanonstart och körde i ledning från start till mål, säger Westman.

Vill vinna
Nu ser han fram emot att få tävla i Norr- och Västerbotten i mitten av den här månaden, då det först är en SM-deltävling i Piteå innan det blir två deltävlingar i Norrlandsveckan i Kalix och Skellefteå.

Men det är i det förstnämnda racet som han kommer att lägga det mesta av sitt krut.

- Man får väl säga att det är den i Piteå som jag har som största mål och att det först och främst är i den som jag siktar in mig på att ta lite placeringar, säger han innan han berättar att han också jagar totalsegern i Norrlandsveckan:

- Det är helt klart vinst jag letar där och jag är ute efter prispengarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om