Det svenska bandyförbundet vill utöka antalet lag i elitserien och förlänga säsongen.
Med 16 lag i den högsta serien skulle Kalix Bandy, som för tillfället leder den norra allsvenskan, vara ett av lagen som ligger bra till för uppflyttning.
Men trots det får förbundet kalla handen från Kalix.
Klubbens starke man Henrik Eriksson hävdar att förbundets förslag i praktiken innebär att samtliga klubbar måste ha heltidsanställda spelare och ledare.
- Det drabbar mest oss, naturligtvis, men i svensk bandy finns inte pengarna för att dra runt en så lång säsong, säger Eriksson.
"Har fått storhetsvansinne"
Varför tror du att förbundet testar den här idén?
- Ibland känns det som att de som styr idrotten tror att respektive sport är större än den är. Sverige är ett avlångt land med relativt få heltidsanställda idrottare, det är rena vansinnet.
Det handlar om hybris?
- Ja, visst är det så. Kvalitén blir inte bättre. Nu har några inom bandyn fått storhetsvansinne i och med att det blivit några hallar söderut och då tror de att publiken räcker till. Men det gör den inte.
Henrik Eriksson tar Västerås som exempel. När det anrika laget spelade utomhus för ett par år sedan låg publiksiffrorna över 2 000 per match. Nu, med relativt nybyggd hall, har klubben problem med att få publiken att hitta till arenan.
- Jag tror att publiken väntar längre in på säsongen än tidigare, för i slutfasen av säsongen så har publiken ökat. Dessutom har det blivit ett större utbud och folk orkar inte gå på alla matcher längre, säger Eriksson, som tycker att bandyns spelschema är bra som det är.
- Egentligen finns det inte marknad i någon sport med fler matcher. Kolla bara på hockeyn, som tappar publik. Jag tycker att det är ganska lagom som det är nu, det här förslaget skulle krympa bandy-Sverige. Ju fler matcher, desto mer gynnas de större regionerna och då centraliseras sporten.