Kalix avslutade serien snyggt

Precis som många gånger tidigare under säsongen när Kalix och Clemensnäs ställts mot varandra bjöds det igår inte på något större underhållningsvärde. Och som många gånger tidigare stod Kalix UHC som segrare. Denna gång med 5-1 (2-0, 1-0,2-1).

Adam Osbäck och Kalix UHC avslutade säsongen med två segrar.

KALIX2010-02-15 06:00
I teorin var det klart redan innan matchen. Men nu finns det svar på vitt. Det blir ingen playoff-plats för Kalix, men de slipper även kvala för att få stanna kvar i div I nästa år.
Och Kalixgrabbaran fick avsluta säsongen på ett skönt sätt med två raka segrar.
Efter att förra helgen ha krossat Luleå Rebels på bortaplan med 7-0 så kunde Kalix i går ta hem en gaska komfortabel seger mot Clemensnäs med 5-1.
- Skönt att få avsluta säsongen på bästa sätt, men nog känns det lite halvsurt att vi inte är med i playoff nu, säger Kalix lagkapten Johan Karlsson.
Ingen bra hockey
Trots storseger bjöds det inte på någon bländande hockeyunderhållning i Fururinken i går.
Men Kalix var ändå det lag som inledde klart bäst och kapten Karlsson kunde ge hemmalaget ledningen redan efter två minuter.
Men Clemensnäs, som inte tagit en enda poäng efter jul, kämpade på och var nära att kvittera åtta minuter senare när det blev struligt framför Jonas Johansson i Klaixkasssen.
Men i stället kunde Kalix utöka ledningen till 2-0 innan den första perioden var över genom Johan Hjelm.
Fyra av Kalix juniorer fick vara med och känna på hetluften, och de gjorde det bra.
"Nära allettan"
Linus Johansson noterades för en assist när han 16 minuter in i andra perioden spelade fram till Robin Bergströms 3-0 mål.
Och Emil Krantz gjorde sitt första mål i A-laget när han satte 4-1 pucken.
- Kul med unga friska viljor. Dem visar att det ser bra ut för framtiden, säger Karlsson.
Trots en viss bitterhet över missat playoff är Johan Karlsson ändå nöjd med säsongen.
- Vi var nära allettan och gör en jättebra fortsättningsserie. Tyvärr tappar vi några onödiga poäng som blir avgörande, säger Karlsson som tror på sitt Kalix.
- Vi faller med flaggan i topp i år men vi har utvecklats och tar det steg för steg. Kalix blir att räkna med framöver.