Fick jubla efter en kvittering i slutet

Ovädret pausade exakt under Assis drabbning mot Ohtana/Aapua.Men det var också enda turen hemmalaget hade.I stället var det gästerna som lämnade planen med segerkänslor efter sen kvittering till 2-2 (2-0).- Visst känns det lite så, medger Ohtanakaptenen Daniel Niva.

KALIX2010-08-05 06:00
Målet i 74:e minuten, ett hårt distansskott av Martin Krekula genom en perfekt utnyttjad lucka, var inte mycket att säga om. Assiförsvaret blev för nervöst efter ettan bara fyra minuter innan och höll inte positionerna när Ohtana/Aapua forcerade.
- De gör sina två mål på skott utanför straffområdet, säger Daniel Gählman och suckar djupt samtidigt som han skakar på huvudet innan han tillägger:
- Men vi vet ju att Hector är bra...
Den syftningen gäller Hector Garcias otagbara kanon till 2-1 strax innan, ett skott som satt perfekt i hemmamålvakten John Johanssons högra kryss. Garcia klev på till andra halvleken efter att Ohtana/Aapua inte kommit till riktigt vassa avslut i första. En satsning som lönade sig.
- Vi fick inte till det offensivt, skulle spela enklare. Men visst är vi lite beroende av honom, säger Daniel Niva.
"Gick in för att döda matchen"
Nej, första halvleken var verkligen Assis. Ettan i 25:e minuten visserligen ett solklart självmål - fast Daniel Gählmans distansskott mot bortre, högra stolpen var inte så dumt i sin ursprungliga riktning heller. Nu blev det mål mot vänstra i stället.
- Kalla det en målgivande passning, säger han besviket.
Men Assi hade tryck och det ledde efter 31 minuter till en kapning av Juho-Teppo Berg, straff och specialisten Mattias Korpela vid punkten. Korpela satsade på en låg boll mot höger stolprot och hade lite flyt när bortamålvakten missade bollen med bara centimeter.
I tvåmålsledning borde Assi kunnat säkra sin trepoängare. I stället fick Ohtana/Aapua kvittera och Assi, som i 85:e minuten faktiskt hade en farlig svit med bland annat en målvaktstipp via ribban, lyckades inte svara.
- Vi hade ju första och gick in till andra halvleken för att döda matchen. Surt, vi hade haft chans att haka på i toppen (fem poäng upp till ledande Alvik inför omgången) om vi tagit tre poäng, avslutar Daniel Gählman.