Bergdahl gjorde hälften av målen när Kalix satte punkt för säsongen med en storseger

Kristoffer Bergdahl stod för hälften av Kalix bandys mål när dem avslutade säsongen med att besegra Västanfors med 10-4 (4-4) på hemmaplan. - Det gick bra idag, säger femmålsskytten.

Kristoffer Bergdahl hade målkalas när Kalix besegrade Västanfors med 10-4. Hälften av Kalix mål kom från Bergdahls klubba. "Det gick väldigt bra idag. Jag är nöjd med min insats. Vi fick en bra avslutning på säsongen", säger matchvinnaren själv efteråt.

KALIX2010-03-01 06:00
I en halvlek kunde gästande Västanfors hänga med Kalix bandy. Kristoffer Bergdahl såg till att kvittera till 4-4 på straff med bara sekunder kvar av första halvan.
Men efter pausvilan kom hemmalaget ut som ett nytt lag och det svajiga spelet och försvarsmissarna från första halvlek var som bortblåsta. I stället bjöd Kalix nu på fart och fläkt trots det svårspelade snöiga underlaget, och det fanns bara ett lag på banan.
- Vi fick en bra avslutning på säsongen, säger Kritstoffer Bergdahl.
Blev tio mål till sist
Bergdahl inledde den andra perioden precis som han avslutade den första. Mål på straff, det fjärde från Bergdahls klubba. Och det skulle komma mer. I den 66:e matchminuten gjorde han sitt femte och lagets sjunde mål för dagen.
- Det gick väldigt bra i dag, jag är nöjd med min insats, säger femmålsskytten Bergdahl.
Men Kalix var inte nöjda där utan fortsatte att ösa på och vann till slut med hela 10-4.
Kalix var länge nära att knipa en kvalplats till elitserien, men efter att ha förlorat mot topplagen i slutet av serien så slutar dem nu på en fjärdeplats, åtta poäng ifrån kvalplatsen.
Siktar på en kvalplats nästa år
- Vi har några onödiga förluster, men jag måste ändå säga att jag är ganska nöjd med vår säsong. Vi har många unga spelare och vi har blivit bättre och bättre hela tiden, säger Kristoffer Bergdahl som menar på att de får ta nya tag och sikta högre nästa år.
- En kvalplats nästa säsong hade inte varit dumt.