Är det slut med andra- platser nu, Lindblom?

Är det slut på andraplaceringar nu?Tomas Lindblom ser i alla fall ljuset efter en rad av irriterande "tvåor" - och överlägsen seger vid Kalixträffen i korthåll.- Kan inte minnas när jag vunnit med fem träffar senast, skrattar Notviken/Björsbyn-skytten.

Tomas Lindblom har haft en säsong full av andraplatser och missade segrar. Men i Kalix lyckades äntligen Notviken/Björsby-skytten ta hem en efterlängtad seger.

Tomas Lindblom har haft en säsong full av andraplatser och missade segrar. Men i Kalix lyckades äntligen Notviken/Björsby-skytten ta hem en efterlängtad seger.

Foto: Joakim Nordlund

KALIX2009-06-01 06:00
Han är snabb att rada upp vårens andraplatser. Efter Gustav Lövgren i Boden och efter Niklas Grape i Umeå.
- Och så på SM (i Linköping), påminner han med en suck och fortsätter:
- Men det känns som att det lossnat nu. Det gick egentligen bra redan vid Påskrallyt där jag egentligen bara missade i avståndsbedömningarna. Och nu gjorde jag nästan inga misstag alls.
Ett, närmare bestämt.
- På fjärde stationen, en fjärddel i profil, knästående, över 81 meter. Ställde för 75 och hamnade lite lågt.
Två millimeter, för att vara exakt.
- Inte mycket, nej, skrattar Lindblom.
- Men jag hade ju lite tur på andra - sjunde, t ex.
Full pott
Ja, på den vertikala S20:n över 45 meter, också knästående, klarade Lindblom i stället full pott med just två millimeter till godo. Han sköt överhuvudtaget starkt i de växlande vindarna och distanserade på så sätt näst bäste elitskytten Niklas Grape med hela nio (!) poäng. Näst bäst totalt blev Therese Karlsson, Drängsmark, med 54 mot Lindbloms 59.
En formtopp som förstås nu ska räcka ända till ligg-SM i Ramselefors. Lindbloms bästa placering hittills är en åttondeplats i Boden 2003 men det finns ett annat mål också.
- Förbundsmästartiteln. Har ju vunnit två år i rad så det är klart man vill försvara, avslutar han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om