Kalix, Boden och Piteå tippas högt i hockeyettan

Fyra lag fick röster på hockeyettans upptaktsträff.

10 september 2018 14:16

Till helgen är det i premiär i hockeyettan.

Två stekheta derbyn på söndag i form av Kalix–Asplöven och Piteå–Boden, sedan väntar Kiruna AIF–Kiruna IF nästa vecka.

Under måndagen hölls upptaktsträff i Skellefteå där samtliga lag från den norra hockeyettan hade samlats.

Där presenterades i sedvanlig ordning lagens tips inför serien.

Östersunds IK fick 5 av 11 röster och ses som seriefavoriter, men tre Norrbottenslag tros utmana. Kalix, Boden och Piteå fick två röster vardera.

– Smickrande, men det vore intressant att höra hur de tänker så, säger Kalix tränare Petter Christoffersson som ville tona ned förväntningarna på sitt gäng.

– Resultatmässigt har vi ofta varit bra, men spelmässigt har vi inte alltid varit det. Jag kan tänka mig att vi blir 4-5:a – övre halvan, säger Christoffersson som tippade på Östersund.

Även Piteås tränare Anders "Krobbe" Johansson tror på Östersund. Samma lag tippade han även i fjol.

– Vi har tappat en rad tunga namn på backsidan och det handlar om att lyfta nya killar som får växa med uppgiften, säger "Krobbe".

Bodentränaren Robert "Nobbe" Nordberg tippade också Östersund, men ville varna för Kalix och Kiruna IF.

– Jag tror de kan överraska. För oss är topp 5 en önskning, säger "Nobbe".

Ett lag som spås få en tung säsong är Asplöven som har kämpat mot en dålig ekonomi och bytt ut varenda spelare i truppen jämfört med i fjol. Mats Weiberg är också ny tränare.

– Jag tror vi blir nia och att Boden vinner fram till jul, säger Weiberg som har en stor utmaning framför sig.

– Det har jag alltid brunnit för. När jag fick frågan var det lätt att svara ja. Vi ska ha ett ungt, hungrigt lag, som vill framåt – där kommer jag in i bilden för att få ihop det. Sen får vi se hur långt prestationen räcker.

Kiruna AIF är nykomling i år och lär också få strida i botten. Lagets målsättning är att hålla sig kvar i serien och har inget emot att komma näst sist – så länge rivalen Kiruna IF kommer sist.

– Då klarar vi målet att hålla oss kvar, säger spelaren Simon Hammar.

AIF hade i fjol en fantastisk svit på 30 raka segrar under säsongen. Lagets tränare Christer Dreberg tippade Kalix som seriesegrare.

Kiruna IF:s målsättning i år är att ta sig till allettan, något man misslyckades med i fjol. Assisterande tränaren Henrik Törmä tippade Östersund som seriesegrare och 3–1-vinst i premiären mot AIF.

– Det blir roligt med derby och mycket publik. Det är mycket hockeyprat i stan nu. Men vi ser mer över hela säsongen, visst är det roligt att vinna ett derby men slutmålet är det viktiga för oss, säger Törmä.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson