Talangerna skriver skidhistoria: "Kul"

Anton Lahdenperä debuterade i den alpina världscupen redan 2005 och är en av tourens verkliga veteraner. Hela tiden har kämpat som ensam norrbottning, men i Levi får han sällskap av två framtidsnamn från länet.

Framtidsduo. Kristoffer Jakobsen och Gustav Lundbäck får chansen i Levi.

Framtidsduo. Kristoffer Jakobsen och Gustav Lundbäck får chansen i Levi.

Foto: Leif Hammarström

KÅBDALIS/ALPINT2016-11-12 07:00

Det handlar om Kristoffer Jakobsen, 22, Storklintens Alpina och Gustav Lundbäck, 23, Luleå Alpina.

Med tre åkare på plats i Levi skrivs det samtidigt norrbottnisk skidhistoria. Så många har länet aldrig tidigare haft i samma världscuptävling och man får gå hela 30 år tillbaka för att hitta mer än en norrbottning på start.

Jörgen Sundqvist, Arvidsjaur, och Robert Jonsson, Storklintens Alpina, åkte samtidigt i Åre 1986, men inte i samma grenar.

Kristoffer gör sin andra WC-start. Han skulle ha debuterat i Levi förra året, men tävlingen ställdes in på grund av snöbrist och Skalp-aren fick debutera i Sölden för ett par veckor sedan istället.

– Det ska bli riktigt kul med Levi. Målsättningen är att ta mig vidare från första åket och vara snabbast i det andra, säger han.

Gustav har varit aktuell för start i världscupen även tidigare och det var ganska givet att han skulle få chansen i Levi.

– Jag siktar högt i karriären. Då är start i världscupen ett steg på vägen.

Herrchefen Heinzpeter Platter är belåten med norrbottningarna.

– Det handlar om två riktiga framtidsnamn. Båda har övertygat under höstens träning och det ska bli intressant se dem i Levi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!