Stjärnans övertidsarbete fixade två viktiga poäng

Det såg ut att bli förlust borta mot HV71. Då vände Luleå Hockey ett sent underläge till 4–3-seger i förlängning. Tacka bjässen och målskytten för det.

Hjälten. Jacob Micflikier fixade extrapoängen till Luleå Hockey.

Hjälten. Jacob Micflikier fixade extrapoängen till Luleå Hockey.

Foto: Adam Ihse/TT

Jönköping/Ishockey2016-03-03 22:28

Luleå Hockey hade svårt att vakna efter toppmatchen mot Frölunda senast. Och med tre minuter kvar låg laget under med 2–3.

– Det kändes segt i den första perioden och HV checkade fast oss. De åkte mycket mer skridskor än oss i den första perioden. I den andra perioden spelade vi upp oss och i den tredje var vi sådär. Men jag är jätteglad att vi lyckas att vinna, sa Luleåtränaren Joakim Fagerwall efter matchen.

Det såg ut som att HV skulle ta alla tre poäng sedan Martin Thörnberg svarat med att göra 3–2 bara dryga minuten efter Jonathan Granströms kvittering till 2–2.

Då steg en oväntad hjälte in i handlingen. Med 2.50 bombade Ilari Melart in 3–3 med ett mäktigt slagskott från blålinjen. Och efter målet hade Luleå Hockey flera bra chanser innan den tredje perioden var slut.

Utdelningen kom istället i förlängningen. Jacob Micflikier vispade in en retur när bortalaget skapade tryck under en avvaktande utvisning. Två poäng och laget håller fortfarande undan på tredjeplatsen före jagande Linköping.

– Det var inte vår bästa match. Det var frustrerande när de gjorde mål och det var tufft att de gjorde mål när vi väl lyckades kvittera, sa Jacob Micflikier till CMore efter matchen.

Luleå Hockey startade segt, uppryckningen kom i den andra perioden. Då tog, efter HV:s tidiga 2–0-mål, Luleå Hockey tag i spelet. Framförallt var det Toni Rajala som ledde laget. Han och kedjekompisarna Jacob Lagacé och Bill Sweatt skapade mycket. Det var Lagacé som hittade Rajala som reducerade till 1–2 efter 4.36. Luleå Hockey hade fler stora chanser i andra perioden. Emil Sylvegård hade kanske det bästa, men han lyckades inte vända bort Fredrik Pettersson-Wenztell i hemmaburen.

– Det är en dålig start av oss och HV är det klart bättre laget och tar ledningen välförtjänt. I andra och tredje rycker vi upp oss, så det är skönt att vi lyckas att ta bonuspoängen. Jag tycker att vi kan bli bättre på att få in puckar på mål. Vi jobbar på varje dag för att få mer trafik på kassen. Det är lite frustrerande när man har stort övertag, men inte får till det riktigt. Men samtidigt känner man att när man har tagit över momentum borde det komma förr eller senare. Jag tycker att vi reder ut det på ett hyfsat bra sätt idag, sa Lucas Wallmark efter matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!