Stjärnan ledde Luleå Hockey till seger

Luleå Hockeys storstjärna Michelle Karvinen ledde laget till seger på bortaplan mot HV71 med 7–4.

Sköna jublet. Söndagens match blev en munsbit för Luleå Hockey.

Jönköping/Ishockey2015-10-11 15:32

Luleå Hockey dam kom till spel efter två raka och tuffa förluster mot mästarlaget Linköping – något som inte verkade störa alls.

Luleå vann matchen utan större problem och spelaren bakom det mesta var stjärnan Michelle Karvinen som svarade för två mål och tre assist.

Luleålaget kopplade segergreppet redan i den första perioden när laget gick från 1–1 till 3–1 under periodens sista två minuter.

Ävem Emma Nordin svarade för en gedigen insats med två mål.

Riksserien

HV71–Luleå Hockey

Första perioden: 0–1 (5.47) Emma Nordin (Emelie Jönsson). 1–1 (6.32) Chelsea Peterson (Jenna Smith, Delaney Middlebrook). 1–2 (17.37) Emma Nordin (Michella Karvinen, Emma Eriksson. 1–3 (18.26) Christa Alanko (Pernilla Forsgren, Emma Eliasson).

Andra perioden: 1–4 (0.39) Henriette Sltetbak (Emma Eliasson, Michelle Karvinen). 2–4 (1.16 ) Chelsea Peterson (Maja Jakobsson). 2–5 (11.46) Michelle Karvinen. 2–6 (15.24) Rebecca Stenberg (Michelle Karvinen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–7 (8.23) Michelle Karvinen (Emma Eliasson, Emma Nordin). 3–7 (12.45) Fanny Rask (Jenni Asserholt, Emma Stauber). 4–7: (15.02) Chelsea Peterson (Maja Jakobsson, Fanny Rask).

Skottstatistik: 33–34 (7–12, 20–8, 6–14).

Utvisningar, HV: 7x2. Luleå: 4x2.

Domare: David Gustafsson.