SÀker LuleÄseger mot HV71

– Att vinna Ă€r alltid roligt. Men att vinna i Jönköping Ă€r Ă€ndĂ„ lite extra skönt
 Per Ledin sitter pĂ„ en testcykel och varvar ner efter LuleĂ„ Hockeys klara 3–0-seger borta mot HV71.
– Det kĂ€nns bra att fĂ„ visa publiken i Jönköping att jag fortfarande kan spela ishockey, bara jag fĂ„r chansen.

Foto: MIKAEL FRITZON / TT

JÖNKÖPING/ishockey2014-02-26 21:17

PÄ onsdagskvÀllen var det drygt 6800 som sÄg pÄ nÀr Ledin och hans LuleÄ ganska enkelt manövrerade ut HV 71 via ett mÄl i varje period.

– Vi har ett bra lag, underströk Ledin.

– Men vi jobbar för det ocksĂ„. Försvarsspelet gnuggas stenhĂ„rt, trĂ€narna Ă€r enormt noggranna sĂ„ att vi ska veta exakt vad vi ska göra i varje lĂ€ge. Men nĂ€r vi gĂ„r till anfall, dĂ„ Ă€r det precis tvĂ€rt om. DĂ„ Ă€r det kreativitet man vill ha, dĂ„ har vi massor av frihet.

– Och spelar man sĂ„ blir ishockey vĂ€ldigt roligt att spela.

HV71 valde att lösa ut Ledin frÄn ett gÀllande kontrakt sedan han den senaste sÀsongen fÄtt allt mindre istid, mest hÄllit till i fjÀrdefemman.

Men i LuleÄ har han fÄtt en helt annan roll, mycket mera förtroende.

– Att spela med Linus (Klasen) och Niklas (Olausson) Ă€r enormt inspirerande. Och som i dag, nĂ€r Lucas Wallmark gick in, fungerade det ju ganska bra det ocksĂ„.

TvÄ mÄl av Linus Klasen bjöds det pÄ, ett knappt fem minuter in pÄ första perioden efter en riktigt vass LuleÄ-inledning. Och sÄ en prydlig punkt för tillstÀllningen med en puck i tom bur med dryga halvminuten kvar.

Med fem matcher kvar av grundserien börjar de flesta lag nu snegla mot slutspel. Ett slutspel dÀr LuleÄ efter en lite svajig sÀsong sÄ hÀr lÄngt kanske inte tillhör de hetaste favoriterna.

Men


– Jag tror det finns anledning att se upp för oss, oavsett vilka lag vi möter sĂ„ smĂ„ningom, funderade Per Ledin. Vi tror stenhĂ„rt pĂ„ det vi gör, har ett riktigt bra lag och nu nĂ€r Linus Omark kommer in blir vi Ă€nnu lite bĂ€ttre.

Omark gör debut i morgon hemma mot Örebro. DĂ„ kommer ocksĂ„ Niklas Olausson och Johan Fransson med igen, vilket förstĂ„s inte gör saken sĂ€mre.

– Vi gjorde en stabil bortamatch mot HV71, sa LuleĂ„coachen Jonas Rönnqvist.

– Det kĂ€ndes ganska rĂ€ttvist att vi vann, jag tycker vi kontrollerade matchen ganska bra. Skönt att vara igĂ„ng igen efter en period dĂ€r vi först vilade rejĂ€lt i sju dagar, sen trappade upp trĂ€ningen lite och spelade tvĂ„ matcher. Men med tanke pĂ„ hur det ser ut i tabellen kunde vi inte gĂ„ pĂ„ för hĂ„rt, inte trĂ€na ner oss för lĂ„ngt som förberedelse för slutspelet. Det gjorde vi förra sĂ€songen, och det var ju ingen succĂ©.

Succé var det vÀl kanske inte i Jönköping heller.

Men en sÀker seger, ett stabilt styrkebesked.

Och Ànnu en gÄng en skön Äterkomst till staden dÀr han spelade sex sÀsonger, de flesta som stor publikfavorit, för Per Ledin.

HV71–LuleĂ„ Hockey 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.49) Linus Klasen (Pavel Skrbek, Vyacheslav Trukhno).

Andra perioden: 0–2 (6.59) Anton Hedman.

Tredje perioden: 0–3 (19.22) Linus Klasen (Pavel Skrbek, Chris Abbott).

Skott: 19–22 (4–9, 8–7, 7–6).

Utv, HV 71: 2x2. LuleĂ„: 2x2.

Domare: Thomas Andersson, GÀvle, och Patrik Sjöberg, GÀvle.

Publik: 6 838.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!