Övertidsjobbet som gav två poäng

Luleå får fortsätta vänta på trean. Men Chris Abbot fixade i alla fall extrapoängen till Norrbotten.

STARK MATCH. Luleås målvakt Joel Lassinantti var vass mot HV 71.

STARK MATCH. Luleås målvakt Joel Lassinantti var vass mot HV 71.

Foto: Conny Sillén / TT

JÖNKÖPING/ISHOCKEY2014-11-13 22:32

– Pucken landade framför mig så det vara bara att göra mål, säger han.

Skottstatistiken 39–22 talar för sig själv. Det var HV71 som sköt och sköt och sköt. Men ändå var det Luleå som fick jubla sist. Tack vare ett stabilt spel, en storspelande målvakt och måltjuv till lagkapten. Abbots 3–2-mål var i princip en kopia på 2–1. Retur och sedan en rakning i mål.

– Ibland blir det så, det är skönt att få såna mål. Det är bara gå in på mål så händer det. Jag har tur som får göra två. Jag hade en bra match med Ledin och Sylvegård, säger hjälten.

Trots stort övertag från HV71 spelade Luleå bra och höll HV71 borta från de allra farligaste chanserna. Chris Abbot var nöjd med sitt lags defensiv i Kinnarps Arena.

– Vi gjorde ett bra jobb och höll dem utanför. Vi behövde Joel och han gjorde ett fantastiskt jobb. Det har ligans puckskickligaste spelare och är ett väldigt talangfullt och offensivt lag. Vi var bra, säger han stolt.

Lassinantti gjorde flera viktiga och avgörande räddningar. Men ödmjukt hyllade han också sina försvarsspelare.

– Jag tycker vi har förbättrat oss, vi hade en dålig period innan uppehållet men nu senaste matcherna har vi spelat enkelt. Vi har krigat, säger han.

Det såg länge ut som Luleå skulle lyckas ta hem hela matchen. De kämpade och slet samtidigt som Joel Lassinantti motade puck på puck. Men med 40 sekunder kvar fick de kapitulera.

– Jag var skymd där och de lassade in massa trafik framför mål och tyvärr så lyckades vi inte knipa trepoängaren, säger Lassinantti.

Hur sugna är ni på den där trepoängaren?

– Man är alltid jättesugen på att vinna efter full tid, men jag tycker vi ändå gör det bra som tar oss i kragen efter kvitteringsmålet. Vi spelar med självförtroende även om vi blir tillbakapressade. Vi stressar inte upp oss. Jag tycker vi gör en bra bortamatch.

Efter avgörandet i förlängningen hyllades målvakten av de tillresta fansen på bortastå som inte var nöjda förrän de fått ut sin hjälte på isen igen.

– Det är en liten kul grej, har vi vunnit så brukar de sjunga efter en spelare och idag var det jag, så det var jättekul, säger Lassinantti.

Landslagsuppehållet och CHL-matcherna kom lägligt för Luleå som kunnat tänka på annat än serielunken i SHL. Chris Abbot ser ljust på framtiden.

– Salzburg var galet, det mest otroliga matchen jag någonsin sett. Förhoppningsvis vänder det för oss nu, fortsätter vi jobba så kommer det, säger han.

Både Daniel Mannberg och Jonathan Granström tvingades tvingades avbryta matcher på grund skador.

– Det ska inte vara någon fara, jag hoppas kunna spela nästa match, sa Granström.

2–3 e fl

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!