Fagervalls hyllning till HV 71: "Förtjänta"

Luleå Hockeys poängsvit är bruten – efter två baklängesmål på två minuter. Då hyllar Joakim Fagervall motståndaren HV 71.

Hyllar. Joakim Fagervall tycker att HV 71 var förtjänt av segern mot hans Luleå Hockey.

Jönköping/Ishockey2016-01-09 20:05

Luleå Hockey gick in i bortamötet med HV 71 med en skön känsla i laget. Poäng tio matcher i rad och vinst i nio av de tio senaste vittnar om det.

Trots det slutade det med förlust för Joakim Fagervalls gäng med siffrorna 3–5. Och efter matchen passar Luleåtränaren på att hylla motståndaren HV 71.

– De förvaltar det bättre än vad vi gör på slutet. Det finns stunder som är bra från vår sida men samtidigt så tycker jag att vi möter ett väldigt bra HV, säger Joakim Fagervall.

Är det något som du känner att ni borde gjort bättre rent spelmässigt?

– Det är att vi skulle legat på mer efter att vi gjorde 3–2-målet. Jag kan tycka att vi blev lite passiva av någon anledning. Vi tog timeout och försökte trycka på lite och få spelet i offensiv zon att bli bättre. Det lyckades vi inte med. HV gjorde det bra. Bättre än oss i dag.

Men faktum är att Luleå Hockey hade ledningen med 3–2 i början av den tredje perioden. Det efter att Ilari Melart snärtat in pucken bakom Erik Ersberg – och därmed gjort sitt första mål för säsongen.

Det räckte inte.

Inom loppet av mindre än två minuter kunde istället motståndarlagets Adam Almquist på egen hand göra både 3–3 och sedan 4–3. Och slutligen föll Luleå som sagt med 3–5 efter att Luleåbekantingen Oscar Sundh fastställt slutresultatet i tom kassen.

Därmed bröts också Luleå Hockeys fina poängsvit. Men Fagervall hyllar återigen sin motståndare.

– Man vill alltid fortsätta vinna. Så är det ju. Jag tycker inte att någon viker ner sig i arbetskapacitet i dag. Gör vi 4-2 så släcker vi den här matchen men vi lyckas inte med det. HV är förtjänta av segern, säger Fagervall.

Är det någon som du ändå vill lyfta fram från den här matchen?

– Christian Jaros gör det bra. Anton Hedman också. Han är bäst på banan för oss den här gången.

I och med förlusten mot HV 71 är nu veteranbacken Janne Sandström Luleå Hockeys meste spelare genom tiderna. Det efter att ha spelat 793 matcher för klubben.

På torsdag spelas nästa match för Luleå. Då tar man emot ärkerivalen Skellefteå i ett tufft derby i Coop Norrbotten Arena. Och då lär Sandström hyllas för sina insatser i Luleå Hockey.

– Jag tänker inte så mycket ännu på den matchen. Inte mer än att det ska bli kul att spela på torsdag igen. Just nu är det långt till torsdag, säger Joakim Fagervall.