Perssons pack

Det har blivit två förluster på övertid för Luleå efter uppehållet. Borta mot HV71 kom äntligen tre poäng efter att Mattias Persson blivit matchhjälte.- Det var på tiden att jag fick hänga dit den, säger Persson.

Vild glädje. Luleå Hockeys spelare firar bortasegern mot HV 71 - efter två poäng av Mattias Persson.

Vild glädje. Luleå Hockeys spelare firar bortasegern mot HV 71 - efter två poäng av Mattias Persson.

Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

JÖNKÖPING2011-11-26 06:00

Efter uppehållet har det blivit en förlust efter sudden och en efter straffar för Luleå Hockey. Man gjorde en bra match mot HV71 men föll efter ett plötsligt mål av Mikko Luoma. Mot Linköping gick det till straffar där Mattias Perssons försök träffade stolpen.

På bortaplan mot HV71 gick det bättre för både Persson och laget. Till slut fick man vinna i Kinnarps Arena, något man inte gjort sedan den 9 september 2006.

Perfekt start
Luleå fick en perfekt start när Niklas Olausson satte 0-1 efter 56 sekunder. Assistmakare till det målet var Mattias Persson.

- Vi väggspelade i mittzon, jag och Olausson. Sedan fick jag över en backhandpassning till honom och han hängde dit den. Det var grymt skönt att få en bra start, säger Persson.

En onödig utvisning av Persson ledde till ett powerplay som HV71 utnyttjade. Mikko Luoma som sänkte Luleå sist smög upp från sin backplats och sköt in 1-1, högt på Johan Gustafsson.

- De första tio är jättebra från oss. Jag tycker att HV tar över när man har lite powerplay. Man måste vara fem man på isen, annars går det inte mot HV, säger Niklas Olausson.

Den följande perioden blev aningen jämnare och några mål kom inte. Trots tre chanser med en man mer var Luleå inte riktigt nära något nytt mål.

"Otroligt fin passning"
- Det var små marginaler och vi mötte ett bra HV. Vi hade ett dåligt powerplay hela matchen men vi lyckas vinna ändå, säger tränare Jonas Rönnqvist.

Många väntade sig nog en ny förlängning under slutet av matchen. Då hittade Chris Abbott plötsligt Sebastian Meijer som friställde Mattias Persson som fick öppet mål.

- Det var en otroligt fin passning av Meijer och inte så svårt att göra mål, säger Persson.

Hur var känslan på slutet när HV jagade en kvittering?

- Vi hade rätt bra kontroll på dem. Vi gick kort på folk under slutet och fick hämta tre poäng här vilket alltid är skönt.

Det väntade trycket från hemmalaget blev inte särskilt hårt. Daniel Larsson lämnade kassen och Johan Davidssons dumpning studsade turligt för Luleå via en domare ner till Janne Sandström. Veteranen skickade pucken från egen zon ner mot det tomma målet till 1-3.

- En riktig skön lagseger och det var längesedan vi vann här nere. Sist vi mötte HV var vi värda att vinna. Denna match hade kunnat gå hur som helst så det var kanske lite betalt för senast, säger Jonas Rönnqvist.

Vad säger du om att andrakedjan levererade igen?

- Den kedjan har varit bra en längre tid. Sen är det riktigt kul med Persson som också varit bra under en lång tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!