"De var bättre"

Oavgjort, 2-2, efter både full tid och förläning mellan HV71 och Luleå.Dags för straffavgörande - mardröm för en och annan, en chans att bli hjälte för andra.- Jag gillar straffar, säger Luleå-målvakten David Rautio.- Det är mycket roligare att vinna en match efter straffar än i en förlängning... Men i Jönköping blev det stryk.

Det blev ingen rolig lördag för Damien Fleurys Luleå.

JÖNKÖPING2011-09-26 06:00

David räddade visserligen Kamil Piros lamt slagna straff.

Men fick släppa en elegant backhandlyftning från Jason Krog och ett hårt skott rakt framifrån från Jukka Voutilainen förbi sig.

- Jag trodde han skulle skjuta i krysset över plocken, sa Rautio. Som annars inte är mycket för det där med att studera straffskyttar.

- I dag visste jag ingenting, brukar inte fundera så mycket och det brukar gå bra...

"Kom inte upp i 100 procent"
Men eftersom bara Joonas Viiko kunde överlista Daniel Larsson blev det "bara" en poäng med hem för Luleå, 3-2 till HV var ändå siffror som Luleå-tränaren Jonas Rönnqvist var ganska nöjd med.

- Vi krigade till oss en poäng utan att egentligen riktigt förtjäna den. HV var lite bättre i dag, så det var skönt att ändå få någonting med hem.

Tränare Rönnqvist räknade procent:

- Vi kom inte upp i 100 procent i dag, hade en bit kvar till vårt max.

Första perioden tycker jag vi krigade på riktigt bra men sen blev det mer och mer HV trots att vi tog ledningen med både 1-0 och 2-1.

David Rautio fick emellanåt jobba hårt när ett HV, som verkar kommit igång på allvar efter de tre inledande förlusterna, skruvade upp tempot.

I första perioden spelade HV bland annat fem mot tre i 1.40 utan att komma närmare mål än ett skott i ribban av backen Daniel Grillfors.

"Krigade hela matchen"
Sen var Luleå-målvakten chanslös på de båda HV-målen under ordinarie tid. Jason Krogs kvittering till 1-1 kom ur öppet läge sedan pucken lite turligt studsat rätt fram till HV:s nye kanadensare.

Och när Jukka Voutilainen serverade Kamil Piros en puck som skar rakt igenom Luleå-försvaret blev förflyttningen för svår, Piros avslutade enkelt till 2-2 tre minuter efter att Sebastian Meijer (som började sin elitkarriär just i HV) fixat 1-2 och lite segervittring för Luleå i mitten av slutperioden.

- Vi tar med oss att vi krigade hela matchen, säger Jonas Rönnqvist.

Men viktigast av allt, Luleå tog ju en poäng med hem också...