"Jag utgår från att Mats Lavander kör"

Det har varit på gång ett tag. Nu hoppas Piteå Hockey kunna göra klart med Mats Lavander till veckan. "Det är tanken", säger Jonatan Glader.

22 juli 2017 16:35

Ispremiärerna runt om i Norrbotten börjar närma sig och många av trupperna börjar också sätta sig.

För Piteå Hockeys del återstår två pusselbitar på spelarsidan: Det finns en backplats öppen och dessutom har klubben inte fått klart med lagkaptenen Magnus Isaksson.

– "Mange" pratar vi fortfarande med. Jag hade lite kontakt med honom bara för några dagar sen, så det ska vi försöka lösa. Sen har vi en backplats kvar. Det är det som är på gång men det är inget som är färdigt än, säger klubb- och sportchefen Jonatan Glader.

Sporten har vid flertalet tillfällen berättat att Piteå Hockey jobbar hårt med att få in Mats Lavander, som i vintras meddelade att spelarkarriären är över, i moderklubben.

Då som assisterande tränare till Anders "Krobbe" Johansson.

LÄS MER: Nu kan Lavander bli tränare – i moderklubben

Inom kort hoppas Piteå Hockey kunna ta det i mål.

– Jag utgår från att Mats Lavander kör. Det är tanken. Jag ska träffa honom i veckan och försöka få ihop alltihop, säger Jonatan Glader om Mats Lavander, som påbörjat sin tränarutbildning.

Jonatan Glader tror att Mats Lavander kommer att kunna tillföra mycket.

– Han har visat under våren och sommaren att han har ett sug. Han vill utveckla saker och han vill vinna. Han tycker om att tävla och sen har han den erfarenhet och kunskap som han har. Det behöver vi, säger Jonatan Glader och fortsätter:

– Sen vet han vad som krävs. Han har nyligen varit på en hög nivå och om vi pratar utbildning och utveckling så vet han vad som behövs för att spela på olika nivåer. Han blir givetvis väldigt trovärdig då också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Stålnacke