Wallmark slog till – Lundeström bortgallrad

Lucas Wallmark och hans Carolina Hurricanes fick en smakstart på NHL-säsongen. Däremot fick Isac Lundeström lämna Anaheim Ducks trupp på matchdagen.

Brett Pesce och Lucas Wallmark.

Ishockey2019-10-04 07:58

17.19 in i den första perioden öppnade den tidigare Luleå Hockey-centern målskyttet när han satte 1–0 mellan benen på Montreal Canadiens målvakt Carey Price.

24-åringen vann en tekning till vänster om paus. Brett Pesce sköt direkt från sin backposition och Wallmark höll sig framför mål och styrde pucken på målvaktens benskydd innan han snabbt höll sig framme och satte returen (se målet i spelaren nedan).

Matchen slutade 4–3 till Carolina sedan Dougie Hamilton avgjort i straffläggning.

När Anaheim Ducks premiärvann med 2–1 över Arizona Coyotes saknades Isac Lundeström i Anaheims laguppställning.

Bara några timmar innan nedsläpp meddelade klubben att centern samt forwardskollegan Max Comtois blivit nedskickade till farmarlaget San Diego Gulls i AHL.