Ute efter revansch: "Var ganska tufft"

Förra säsongen kantades av skador och hjärnskakningar. Nu är Johanna Fällman ute efter revansch. "Ett riktigt mellanår", säger backen.

Johanna Fällman vill ha revansch efter förra säsongen. "Ett riktigt mellanår", konstaterar backen.

Johanna Fällman vill ha revansch efter förra säsongen. "Ett riktigt mellanår", konstaterar backen.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ishockey2019-10-02 15:06

Starten har inte varit den som Luleå Hockey/MSSK önskade sig.

Laget har åtta poäng på de inledande fem matcherna och förlorade senast med 0–3 på hemmaplan mot HV71.

Johanna Fällman har inlett säsongen bra, efter att hon fick delar av fjolårssäsongen förstörd av skador, och framför allt hjärnskakningar. 

– Det har väl känts bra. Jag känner mig ganska lugn. Förra året hade jag ett riktigt mellanår, konstaterar Fällman.

Under 2018 spelade backen OS för Sverige. Där hade laget det tufft och slutade sjua, efter att laget vann avslutningsmatchen mot Korea.

Något som påverkade hennes förra säsong. 

– Jag tror att det var en OS-baksmälla, ärligt talat var det ganska tufft. Har man siktat på någonting i nästan tio år, så når man dit sedan blir det pannkaka av allt. Det blir lite uppförsbacke.

Förra säsongen hade Luleå Hockey/MSSK problem med hjärnskakningar. Det är inte något som stör Fällman i dag även om det var tufft förra säsongen.

– Hjärnskakning är ganska speciellt. När ett ben är brutet, och när det är läkt är det läkt. Men en hjärnskakning är det svårare, ingen annan kan säga hur du mår eller se det på någon röntgen.

–  Du måste vara ärlig mot sig själv och det medicinska teamet. Det är en ganska speciell skada på det viset och den är tuff mentalt. Man känner sig ganska snabbt utanför, även om det kommer från en själv. Det är en ganska tuff skada ändå, som dessutom är rätt farlig.

Det måste vara viktigt att få inleda den här säsongen skadefri?

– Det klart att det är så, med skavanker och hjärnskakningar och allt mellan himmel och jord. Då är det jävligt skönt att få vara skadefri, än så länge.

Under inledningen av säsongen har spelarna strejkat från det svenska landslaget. Något som har gett 29-åringen möjligheten att enbart fokusera på klubblaget, vilket också har gett ett lyft.

– Givetvis. Det har varit många vändor till och från. Ska man bara se till den biten är det ändå rätt… Jag ska inte säga bekvämt, men det är rätt tryggt att vara på hemmaplan och få träna i en bra miljö och inte resa och flänga så mycket, säger hon.

– Samtidigt är landslaget de bästa matcherna man kan spela. Det är lite både och, men när det har blivit som det har blivit har vi valt att fokusera på träningsperioder. 

Något slut på strejken ser hon inte än så länge. 

– Jag tycker ändå att vi har tagit rätt beslut och vi står fortsatt enade. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!