Uppvaktade Luleålöftets agent: "En jäkla hajp"

Intresset för Dans Locmelis, som har ryktats vara på väg bort från Luleå Hockey, är enligt agent Martin Nilsson stort. "Det är en massa skolor som har hört av sig", säger han.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Ishockey2022-08-26 15:00

Det var när Boston valde honom som nummer 119 i sommarens draft de nordamerikanska skolorna började intressera sig för Dans Locmelis.

– Det var många som inte hade hört talas om Dans innan draften, men det har varit en jäkla hajp kring honom sedan dess, säger Martin Nilsson.

– Fast ingenting är påskrivet, utan vi har valt att avvakta, fortsätter han.

Hur intressant är collegespel för honom?

– Det är ett bra alternativ för Dans. Det hade ju betytt att han dessutom fått en bra utbildning. Men han trivs verkligen i Luleå Hockey.

– Han har samtidigt inget kontrakt med dem efter den här säsongen, och som hans agent måste jag vara proaktiv, fortsätter han.

Han representerar även Sandis Vilmanis som valde att lämna Luleå Hockey för spel med Sarna Sting i OHL inför den här säsongen.

– Han hade fått stanna om han velat, men de trodde det skulle ta honom längre tid än Dans att ta en plats, säger Martin Nilsson.

Sedan tillägger han:

– Men de verkar vara superpositiva till Dans, och han kommer att träna med dem från och med nästa vecka, då han kommer tillbaka till Luleå.

Fast någon mer säsong i Luleå Hockeys juniorlag kommer det inte att bli för honom?

– Nej, det kommer det inte. Det tror jag inte är deras ambition heller, om de inte bedömer att han är på en tillräckligt hög nivå så tror jag de också tycker det är bättre att han spelar någon annanstans nästa säsong.

Har Boston Bruins ledning, som kallade över både Victor Berglund och Fabian Lysell till Nordamerika, uttryckt någon åsikt om var Dans Locmelis ska spela?

– Nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!