Polisens nya strategi kommer att ersätta den så ifrågasatta villkorstrappan som bland annat har medfört att antalet ståplatsåskådare på flera av landets fotbollsarenor har reducerats.
Men publikbegränsningar är fortfarande en del av strategin.
– Det känns som att det här har blivit en prestigefråga för polisen, säger André Jonsson och tillägger:
– De säger att de gör det för att kunna gå in på läktarna vid ordningsstörningar. Men det är knappt några ordningsstörningar, och när de går in på läktarna blir det kaos. Som efter det där derbyt då de pepparsprejade en massa människor som inte hade gjort något fel.
– Men det förekommer givetvis mindre ordningsstörningar på stora arrangemang och polisen kommer att ta varje chans de får att begränsa antalet åskådare på ståplatssektionerna. Trots att det uppenbarligen inte fungerar. Till slut kommer klubbarna förbjudas att ha ståplatssektioner, fortsätter André Jonsson.
Supporterföreningen Luleåfans ordförande tror inte heller på strategin.
– Vi är hyggliga människor, inte ligister, och det är inte rimligt att en hel supporterskara straffas för isolerade händelser. Det bidrar också till en ökad polarisering, säger Tobias Wahlroos och tillägger:
– Jag tror på en dialog och vi tycker att vårt samarbete med de lokala supporterpoliserna fungerar bra. Vi ser inte alltid saker på samma sätt. Men båda parter får göra sin röst hörd och får en bättre förståelse för varandra. Vi försökte lyfta det till en högre nivå och bjöd för ett par år sedan in några representanter från ligan och förbundet till ett möte.
Med på det mötet var bland annat Abbe Törsleff som i sitt remissvar till polisen skriver: ”Föreslaget innehåll i handboken upplevs som väl genomarbetat och genomtänkt”.
Det är en formulering som har upprört många hockeysupportrar runt om i Sverige.
– Han är ett hot, inte bara mot supporterrörelsen, utan mot svensk hockey i stort. Han tar ju inte någon hänsyn till de ekonomiska konsekvenser alla krav kommer innebära för klubbarna, säger André Jonsson och tillägger:
– Det handlar inte om att vi inte vill ha polisnärvaro under matchen och det ska givetvis finnas krav. Men de måste stå i proportion till verkligheten. Jag förstår verkligen inte heller hur någon kan tycka att kollektiv bestraffning är en bra idé. Vi är många som är besvikna.
– Han skrev kanske det där på eget initiativ. Men det är oroande. Vi supportrar borde ses som en tillgång och sluta förbises och motarbetas, fortsätter Tobias Wahlroos.
Han befarar också att de så småningom kommer drabbas av publikbegränsningar.
Att polisen valt fel strategi i sina försök att komma tillrätta med ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang är något Luleå Hockeys klubbdirektör håller med dem om.
– Vi gillar inte kollektiv bestraffning, säger Stefan Enbom och tillägger:
– Det framförde vi också när våra supportrar förbjöds att använda flaggor efter en incident på ett derby för några år sedan. Om det är någon som missköter sig så får man ta det med personen ifråga, precis som när det är några som slåss på krogen. Det är ju inte som att polisen förbjuder hälften av gästerna från att komma tillbaka helgen därpå när något sådant händer.
Vi har sökt Abbe Törsleff för en kommentar.