Stjärnorna redo för spel – bjuds på fika

Förra helgen ställdes Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen över mot SDE. Nu är båda de finländska stjärnorna tillbaka i laget.

Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen är tillbaka i laget mot HV71.

Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen är tillbaka i laget mot HV71.

Foto: Skrämdump

Ishockey2019-09-26 11:32

Den stora snackisen efter förra helgens omgång i SDHL var det faktum att Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen ställdes över mot SDE efter att Luleå förlorat mot AIK (1–2) dagen innan.

Under matchen sa de finländska stjärnorna att de hade kunnat spela, men att det var lite sjuka och att tränaren Fredrik Glader skulle uttala sig om laguttagningen. Det hela startade en del spekulationer kring varför lagets två största namn inte var ombytta.

Glader konstaterade dagen efter att Hiirikoski eventuellt hade kunnat spela, men att hon vaknat med feber och att man inte ville chansa. I Karvinens fall handlade det om en överkroppsskada som uppstod efter en krock på en träning innan matcherna.

Fredag och lördag spelas det dubbelmöte mot guldfavoriten HV71 på hemmaplan och då är i alla fall båda två tillbaka.

I en video som sprids på sociala medier passar också tränaren Fredrik Glader, samt de båda spelarna, på att skämta om spekulationerna som uppstått. I videon sitter finländskorna ombytta på läktaren när Glader kommer och bjuder på kaffe och fika och säger åt de att hålla sig varma ifall det skulle bli aktuellt med spel på fredag.

– (skratt) En rolig grej, konstaterar Fredrik Glader när Sporten ringer upp.

Kan vi tolka det som att båda är redo för spel mot HV71?

– Jo, det kan du göra (skratt). Absolut. 

Full trupp i övrigt?

– Pernilla Forsgren räknar vi inte med. Troligen är det hjärnskakning, men vi vet inte än så jag kan inte göra den bedömningen. Det var en olycklig krock på träningen i går.

Nu möter ni en av guldfavoriterna, HV71, vad tror du om de matcherna?

– Det är väl favoriterna vi möter. Det måste man säga. De har förstärkt bra och har ett jävla bra lag på pappret, så det blir en härlig utmaning. Förmodligen kommer det bli riktigt bra hockey under två dagar och det gäller att vi gör det vi ska göra fullt ut. Jag tycker vi har visat sista tiden att vi är där vi ska vara.

När du säger att HV är favorit låter det nästan som att du vill lägga över pressen dit?

– Nej, absolut inte. Alla andra lag tippade på HV71 och oss, så det är favoriterna. Vi är av naturliga skäl favoriter i mångas ögon och har varit det alla år jag har varit här. Vi har hanterat det på ett bra sätt, så det är inga konstigheter. Det återstår att se om HV är van vid det.

De två matcherna mot HV71 blir Fredrik Gladers sista framträdanden i Luleå Hockey/MSSK innan flyttlasset går till Örnsköldsvik för att ta över som sportchef i Modos herrlag.

– Förhoppningsvis blir det en fantastiskt trevlig helg, säkert känslomässig. Jag har puttat in hela mitt liv i det här de senaste fem åren och vet hur mycket arbete som ligger bakom. På det sättet är det jävligt känslomässigt. Samtidigt känner jag också en stor inspiration av vad som kommer längre fram, säger Glader och fortsätter:

– Alla tjejerna är som en ens familj. Det kommer vara fullt fokus på matcherna, men när slutsignalen går blir det säkert en speciell känsla som kanske är jobbig. Men jag vet, precis som spelarna, att det inte är så att man lämnar jordelivet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!