Stjärnan vill stanna i Luleå: "Jag hoppas"

Kontraktet går ut efter säsongen. Nu berättar Ronja Savolainen att hon är beredd att skriva ett nytt flerårskontrakt med Luleå Hockey/MSSK.

Ronja Savolainen vill stanna kvar i Luleå Hockey/MSSK.

Ronja Savolainen vill stanna kvar i Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Ishockey2019-10-18 05:00

Det berättar den finska backstjärnan i Norrbottens Medias podcast Ett stenkast från Delfinen som släpps på lördag morgon klockan 05.00.

– Om Luleå vill ha mig så kommer jag att stanna. Jag vill ingen annanstans just nu och hoppas verkligen Luleå vill ha mig, säger hon och fortsätter:

– Jag önskar verkligen att de vill skriva kontrakt med mig.

Så det är bara för Luleå Hockey att langa fram ett långtidskontrakt till dig?

– Exakt så (skratt).

21-åringen är inne på sin fjärde säsong i Luleå Hockey och har vunnit två SM-guld med klubben.

Den offensive backen har gjort 82 poäng (27 mål och 55 assist) på 108 SDHL-matcher och 11 poäng (7 mål och 4 assist) på 22 slutspelsmatcher.

I Ett stenkast från Delfinen berättar hon även om hur det gick till när hon som 18-åring valde att lämna finska Espoo Blues för en karriär i svenska SDHL.

Det var hon själv som tog kontakt via sms med Luleås dåvarande tränare och sportchef Fredrik Glader.

– Jag skrev: "Hej, jag skulle vara väldigt intresserad av att spela med er nästa säsong", säger Savolainen som berättar att det inte tog lång tid innan hon var en Luleåspelare.

– En dag – sedan skrev jag på.

Något hon inte ångrar i dag. Nu räknas Ronja Savolainen som en av seriens allra bästa backar och hennes mål är att bli bäst i världen på sin position.

Mer om hur hon ska lyckas med sin målsättning får du veta i Ett stenkast från Delfinen. 

I podden pratar om hon om allt möjligt mellan himmel och jord. Om hur hon blev mobbad av sina jämnåriga killar hemma i Helsingfors, den omtalade VM-finalen i vintras, när Luleå Hockey/MSSK ”glömde" kvar målvakterna på Arlanda Airport, guldfesten i våras och mycket, mycket mer.

Avsnittet med Ronja Savolainen kommer att publiceras under lördagen, och går att hitta på vår sajt, samt podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Podbean.

Där hittar du även förra veckans avsnitt med Lucas Wallmark, samt de tidigare avsnitten med Oscar Engsund, Erik Granqvist, Tobias Wahlroos, Johan Harju, Thomas "Bulan" Berglund, Per Ledin, Linus Omark, Joakim Fagervall, Niklas Olausson, Joel Lassinantti, Urban Wikberg, André Jonsson, Robin Kovacs, Seard Åberg, Robert "Nobbe" Nordberg, Nils Lundkvist, Fredrik Glader, Erik Gustafsson, Rebecca Stenberg, Stefan "Skuggan" Nilsson och Stefan Baudin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!