Mardrömsbeskedet: Säsongen över för Luleå Hockeys succéforward

Hon fick en succéstart i Luleåtröjan. Men nu är säsongen över för nyförvärvet Reece Hunt. "Det värsta tänkbara scenariot", säger hon.

Reece Hunt.

Reece Hunt.

Foto: Simon Eliasson

Ishockey2024-10-09 19:34

I somras presenterade Luleå Hockey/MSSK sin värvning av den kanadensiska forwarden Reece Hunt, 23, som tidigare spelat collegehockey i USA. 

Hon stod för en stark start i klubben med åtta poäng på sex matcher, fem mål och tre assist, men under onsdagen fick hon beskedet att säsongen är över för hennes del. 

– Jag har slitit av det främre korsbandet och har en ligamentskada som gör att jag behöver opereras, säger hon till Sporten med tårfyllda ögon. 

– Det är väldigt känslosamt och nytt. Jag fick precis reda på det. Jag försökte övertala mig själv att det inte var så farligt och att få höra nyheten var otroligt jobbigt.

Det var i bortamatchen mot Leksand förra helgen som olyckan var framme.

– Jag har aldrig haft någon knäskada tidigare och det var en sådan oturlig händelse. Min skridsko fastnade i isen och mitt knä vreds. Jag visste direkt att det var något illa.

Hon gick på kryckor i början, men klarar sig utan hjälpmedel nu.

– Jag kan gå nu och det är viktigt att fortsätta röra på sig. Jag kan trycka ifrån, men det är inte stabilt.

Åker du hem eller vad händer för dig nu?

– Det är inte bestämt ännu, vi får se. Jag var så förhoppningsfull inför den här säsongen, säger Reece Hunt och skakar på huvudet.

– Det finns resurser både här och hemma, och jag är i goda händer oavsett var det blir. Min familj kommer och hälsar på snart och det blir bra för mig. 

Kontraktet med Luleå Hockey är på ett år. 

– Vi kommer att ha fler möten och lösa logistiken, men just nu är det väldigt nytt för alla. De stöttar mig och alla hoppades, men det här var det värsta scenariot, säger Reece Hunt som behöver rehabilitera knät innan operationen kan göras.

– Det var ett tråkigt besked, både för henne och oss, men det här är en lagidrott och nu får andra kliva fram, säger Luleå Hockeys sportchef Oskar Häggström.

Kommer ni att ersätta henne?

– Absolut, sedan får vi se när det känns rätt. Vi kommer inte att hasta fram något, utan det ska vara en spelare vi verkligen tror på.

Hur ser spelarmarknaden ut nu?

– Det har börjat röra på sig, efter att ha varit lite stiltje ett tag, och vi tror alternativen kommer vara fler om några veckor.

Han tillägger sedan:

– Det är ju inte alla som ska provspela där borta (i PWHL) som kommer att få kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!