Planen: Så ska Luleås nyförvärv användas

Daniel Widing kliver rakt in i hetluften och spelar redan mot Rögle. Han placeras i kedjan med Jack Connolly och Austin Farley. "Just nu gör han det. Så är tanken", berättar Thomas "Bulan" Berglund.

Daniel Widing finns med i laguppställningen redan mot Rögle.

Daniel Widing finns med i laguppställningen redan mot Rögle.

Foto: Victor Tjärnberg

Ishockey2019-10-30 16:14

Under tisdagen blev det klart att Daniel Widing ansluter till Luleå Hockey på ett korttidskontrakt.

– Det är en spelare som är fysisk, kan bidra med hårt jobb och även stänka in någon puck då och då, berättar Luleå Hockeys tränare Thomas "Bulan" Berglund och fortsätter.

– Sedan får man ge honom lite tid. Han har tränat, men inte med ett lag. Det är en skillnad att träna själv och med ett lag. Han ska in och spela i morgon. Sedan får vi se hur många minuter det blir. Efter uppehållet ska han vara definitivt fit for fight. 

Redan på torsdag ska han debutera, mot sin förra klubb Rögle.

Då ersätter han Petter Emanuelsson, och kliver in i kedjan tillsammans med Jack Connolly och Austin Farley.

– Just nu gör han det. Så är tanken, berättar Berglund.

Daniel Widing har redan spelat med en av dem.

– Det är puckskickliga killar. Jack (Connolly) spelade jag med i Rögle under 2016 och 2017. Han känner jag ganska väl. Tanken är att jag ska spela i morgon. Vi får se, berättar den 37-årige forwarden. 

Under onsdagsförmiddagen genomförde Widing sin första träning med Luleå Hockey.

– Jag känner att jag lever, om vi säger så. Nu var det en ganska lugn träning i dag, vilket var skönt. Jag har hållit igång en del själv, men det är en väldig skillnad från att hålla igång själv mot att komma med i ett lag. Jag har gjort några lagträningar med ett division två-gäng, berättar han.

– Jag har sju veckor här nu. Luleå behövde folk och jag var ledig, kanske istället för att ta in en import som man inte riktigt vet man får av. Jag är väl ett säkert kort. Det passar perfekt.

Att komma in sent under en säsong fick Widing erfara under förra säsongen, då han lämnade Djurgården för att återvända till sin tidigare klubb Rögle.

En klubb som han har representerat under tre säsonger, och möter på torsdag.

– Så är det ju. Jag lite rutin på den biten också. Jag tycker att jag kan känna av en grupp ganska bra, berättar han och vill inte att övergången ska missförstås.

– Folk säger att man kommer och tar upp en juniorplats, men det krävs ändå ganska mycket för att spela i SHL. Alla unga killar är inte redo. Är man inte där än så är det svårt att spela dem också. Jag förstår väl att fans blir lite irriterade, vafan ska de ta in en ”gubbe”, vilket jag själv inte tycker jag är. Eftersom jag känner mig så fräsch i kroppen. Det är ändå ett steg att ta till SHL. 

Daniel Widing gjorde under onsdagsförmiddagen sitt första pass med Luleå Hockey.
Daniel Widing gjorde under onsdagsförmiddagen sitt första pass med Luleå Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!