Piteåsonen stannar i Löven: "En av ledarna"

15 mål och 8 assist på 36 matcher. Nu belönas Storfors AIK-produkten Alexander Wiklund med ett nytt tvåårskontrakt av Björklöven.

Alexander Wiklund stannar ytterligare

Alexander Wiklund stannar ytterligare

Foto: MAGNUS LEJHALL

Ishockey2020-01-21 09:37

Den allsvenska Umeåklubben toppar serien och en av alla spelare som stuckit ut är den Piteåfödde 29-åringen som fostrats i Storfors AIK, Piteå HC och Luleå Hockey under barn- och juniortiden.

Alexander Wiklund går mot sin poängmässigt bästa seniorsäsong och är uppe i 23 poäng samt ligger +24 i plus/minus-statistiken efter 36 omgångar.

– Alexander är en av stöttespelarna i dagens Björklöven och det var inga större funderingar när vi diskuterade. Han är en av ledarna och grundpelarna i det här laget och kommer vara det i minst två år framåt, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Kontraktet med Wiklund gäller fram till 2021/2022.

Under seniorkarriären har 29-åringen hunnit representera Bofors, Karlskoga, Västervik samt Karlskrona i allsvenskan. Han var med när Karlskrona tog steget upp i SHL och gjorde två säsonger med klubben i svensk hockeys finrum.

Han har även en kortare sejour i division 1 med Skåre samt lirade juniorhockey i Chilliwack Bruins (WHL) mellan 2008–2010.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!