Ovetjkin säkrade segern med två snabba mål

Ryske Alexander Ovetjkin fortsätter att visa varför han är en av NHL:s superstjärnor. Med kvällens två mål mot New York Rangers såg han till att Washington fick med sig poäng för vinst för sjunde matchen i rad.

Washingtons stjärna Alexander Ovetjkin firar sitt första mål i matchen mot New York Rangers.

Ishockey2021-03-20 04:47

När Washington tog emot New York Rangers var det med sex vinster i ryggen. Rangers å sin sida hade också rejält med medvind efter sin 9–0-seger mot Philadelphia två dagar tidigare.

Det var först i sjuttonde spelminuten i första perioden som den första pucken trillade in i kassen, när Rangers Artemi Panarin satte 1–0 i powerplay.

Efter en mållös andraperiod inleddes även tredje perioden med måltorka. Men efter 16 minuter klev Washingtons Alexander Ovetjkin fram och visade varför hans namn förtjänar en plats i historieböckerna. Under drygt tre minuter satte han två mål som innebär att han har gjort mål i fem matcher i rad och 720 mål totalt under sin NHL-karriär.

Washington behövde sedan bara hålla emot Rangers i 3,5 minut för att säkra segern med 2–1.

Trots rejält med speltid för Rangers Mika Zibanejad, som i senaste matchen med sina sex poäng tangerade det 42 år gamla rekordet över antal gjorda poäng i samma period, bjöd han inte på samma poängfest i dag.