Det var för ungefär ett år sedan som han och hans kollegor insåg att den pandemi som hade utbrutit i Wuhan kanske skulle få konsekvenser även för Luleå Hockey.
Inte minst under den säsong som väntade bortom det slutspel som några veckor senare ställdes in.
– Sportcheferna var nästan färdiga med den här säsongens lag, så vi var ganska låsta. Och när vi räknade på det så förstod vi att vi skulle tappa uppemot 35 miljoner kronor i intäkter om vi inte kunde ha någon publik alls på matcherna, säger Stefan Enbom.
Han tvingades att fatta många tuffa beslut under våren.
– Men det fanns inget annat alternativ, utan vi behövde få ned kostnaderna, säger Stefan Enbom – som genomförde ett kostnadsbesparingsprogram på 15 miljoner kronor.
Hur mådde du under den där tiden?
– Jag har varit med om tuffa tider förut, inte minst på SSAB, så jag är van.
Han tillägger sedan:
– Sedan gav det förstås en energi att det var så många som ville hjälpa oss.
Hur mycket har er swishkampanj inbringat?
– Ungefär en och en halv miljon kronor. Det är fantastiskt. Vi är väldigt tacksamma.
Han hyllar sedan kontorspersonalen, sportcheferna, tränarna och spelarna.
– Alla har gjort ett otroligt jobb, säger Stefan Enbom och fortsätter:
– Och vi hoppas kunna bära med oss många av de kostnadssänkningar som har gjorts in i framtiden, så att vi kan lägga mer resurser på våra lag. Vilket är viktigt om vi ska vara med i toppen även på sikt. Att vi är det nu beror på att våra tränare och sportchefer gör ett fantastiskt jobb, men det kommer att komma säsonger då vi har otur med värvningar och skador och det behövs mer resurser.
Hur är er likviditet i dagsläget?
– Den är bra med tanke på omständigheterna. Jag tror det är många klubbar som har likviditetsproblem. Men vi har pengar på banken och behöver inte känna oss stressade över hur vi ska klara av de närmaste månaderna.
Samtidigt är klubben beroende av fortsatt statligt stöd.
– Slutspelet kommer bli en förlustaffär utan publik på läktarna, och om staten inte fortsätter hjälpa oss kommer vi att göra ett minus på sex till tio miljoner kronor, säger Stefan Enbom – och berättar att de i motsats till en del av de andra klubbarna i SHL inte har fått sin arenahyra sänkt under pandemin.
Men ni utgår från att staten kommer fortsätta kompensera er för det inkomstbortfall som publikrestriktionerna har inneburit?
– Det gör vi, än så länge har de täckt 40 procent av vårt intäktsbortfall, och vi räknar med att de fortsätter göra det så länge vi inte tillåts ha publik på matcherna.
Sedan tillägger han:
– Om de gör det så är ett nollresultat fullt möjligt för vi kommer att göra kostnadsbesparingar på ungefär en miljon kronor per månad under resten av säsongen.
Samtidigt är det ovisst hur pandemin kommer påverka klubbens ekonomi nästa säsong.
Men det har tagits fram en preliminär budget som bland annat innebär att sportchefsduon Stefan Nilsson och Ulf Engman får några miljoner kronor mindre att röra sig med.
– Vi kommer inte heller att kunna höja lönerna för damerna, som vi hade som ambition att göra för att de skulle slippa arbeta så mycket vid sidan av hockeyn. Men vi hoppas att vi ska kunna ligga kvar på ungefär samma nivå som nu under säsongen 2021-2022, säger Stefan Enbom.
Det måste vara svårt att göra en budget när ni inte vet om ni kommer att få ha publik på matcherna?
– Det är nästan omöjligt. Vi har fått ett härligt gensvar från våra samarbetspartners. De är med oss. Många av de som har klarat sig relativt lindrigt undan under pandemin kommer till och med att öka sitt stöd. Och vi hoppas förstås på en fullsatt arena i premiären. Men det kan finnas restriktioner även då. Så det är mycket gissningar.