Omarks förklaring efter debaclet

Brynäs tog en övertygande seger mot ett för dagen blekt Luleå Hockey som inte mäktade med mer än åtta skott mot mål. Linus Omark berättar att laget inte kom upp i nivå: "Man behöver energi för att vinna matcher och det lyckas vi inte hitta i dag", säger Luleåstjärnan.

Luleås Linus Omark är missnöjd över lagets insats mot Brynäs: "Det är en plump i protokollet", säger han.

Luleås Linus Omark är missnöjd över lagets insats mot Brynäs: "Det är en plump i protokollet", säger han.

Foto: Simon Eliasson

Ishockey2024-10-19 18:44

Det blev ett abrupt stopp för Luleås segersvit mot gästande Brynäs. Slutsiffrorna skrevs till tydliga 0–3 och Luleå kom aldrig särskilt nära att få med sig en poäng från lördagens match.

– Vi skjuter åtta skott på mål så det börjar väl där. Sen får de lite snabba mål som de kan spela på och de gör det bra. Man behöver energi för att vinna matcher och det lyckas vi inte hitta i dag, säger Linus Omark efter förlusten.

Luleåstjärnan förklarar att man inte fick något momentum på isen och att de kanske hade behövt få med sig ett skitmål för att skapa lite spänning i matchen.

– Sport är psykologiskt. Du behöver hitta energi med någon tackling eller en slump-puck som går in eller något. Då får laget momentum. Det är klart att det sviktar i vår insats, men så kan det se ut ibland. Brynäs gör det bra också bra, vi ska inte förringa deras insats, säger Omark.

undefined
Brynäs satte stopp för Luleås segersvit och vann övertygande med 0–3 uppe i Luleå.

Laget ska analysera vad de hade kunnat göra annorlunda, men Omark tror att en sån här förlust hänger på energin.

– Det är en plump i protokollet så vi får analysera vad vi kan göra bättre. Men det är när man inte hittar energin, det är där man tappar såna här matcher.

Trots en blek insats på isen så försökte fansen att bära fram sitt lag. Bland annat tog sig hela läktaren upp på fötter trots ett 0–3 underläge.

– Jo, men det gör de alltid. Det är upp till oss spelare att hitta energin och ibland gör man det och ibland inte. I dag lyckas vi inte med det tyvärr, säger Omark.

Även Luleåtränaren Henrik Stridh var fåordig efter förlusten, men vill också han passa på att lyfta fram Brynäs insats.

– Vi förlorar mot ett bättre Brynäs i dag. De var bättre än oss på i stort sett allting där ute. Det är naturligtvis jättetråkigt, på en lördag eftermiddag med en fullsatt arena, att vi inte kan vara bättre än så här, säger Henrik Stridh.

Han fortsätter:

– Vi får titta på den här matchen och ta lärdom, det är ny match på torsdag. Det är så det fungerar i den här branschen, säger Stridh.

På torsdag ställs Luleå mot Frölunda, då på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!