Ödesdigra minuter fällde Luleå

Luleå Hockey/MSSK ledde mot serieledarna efter drygt halva matchen spelad. Men på två minuter gjorde HV71 tre raka mål och norrbottningarna kunde aldrig hämta sig utan var ett slaget lag.

Ronja Savolainen var inblandad i Luleå Hockey/MSSK:s bägge mål framåt i förlustmatchen mot serieledaren HV71.

Ishockey2019-10-28 21:14

Det blev en förlust för Luleå Hockey/MSSK med 6–2 mot serieledaren HV71 under måndagskvällen. Men efter halva matchen var Luleå i uddamålsledning.

Norrbottningarna kom från två inledande segrar på den bortaturné man befinner sig på. AIK slogs tillbaka i fredags och i lördagens match mot SDE blev det seger för Luleå efter straffavgörande.

Efter en vilodag under söndagen begav sig Luleå/MSSK från Stockholm ner till Jönköping där den överlägsna serieledaren HV71 väntade under måndagskvällen.

Ett HV71 som efter 14 spelade matcher tagit 12 trepoängare och inte förlorat under ordinarie matchtid.

Luleå fick en smakstart och kunde ta ledningen efter dryga åtta minuter spelade. I spel fem mot fyra kunde finländskan Ronja Savolainen, som hade tagit plats framför målet, lyfta in en backhand från nära håll. Assisten stod Noora Tulus för.

Norrbottningarnas ledning stod sig perioden ut och den var inte på något sätt orättvis. Luleå vann skotten och hade bud på fler mål.

I den andra perioden blev det en målfest och det var hemmalaget HV71 som visade varför de leder serien.

Hemmalaget inledde den andra perioden i numerärt överläge efter att Luleås Petra Nieminen blivit utvisad i slutsekunden av den första perioden. HV71 tog chansen och efter 32 sekunder spelade av den andra perioden var kvitteringen ett faktum.

Efter en sargstuds från ett backskott kunde Rosa Lindstedt från nära håll trycka in 1–1 bakom Sara Grahn i Luleåkassen.

Men Luleå kunde resa sig tillfälligt och kunde genom Michelle Karvinen återta ledningen efter dryga halva perioden spelad.

Men sedan kom det matchavgörande raset för norrbottningarna.

HV71 satte tre raka mål på dryga två minuter och vände på steken. När dessutom Kennedy Marchment kunde göra 5–2 till hemmalaget, i spel i numerärt underläge med 15 sekunder kvar av den andra perioden, var Luleås uppförsbacke tvärbrant.

Därmed gjorde HV71 fem mål i den andra perioden och Luleå/MSSK var ett slaget lag.

Den tredje perioden blev något av en transportsträcka. HV71 kunde utöka till slutresultatet 6–2 genom ett slumpmål av Danielle Stone, hennes andra mål för kvällen.

I och med förlusten är Luleå Hockey/MSSK femma i tabellen och 20 poäng efter ledande HV71.