Ny seger för St. Louis – Sundqvist matchhälte

Bodensonen Oskar Sundqvist gjorde två mål i den andra perioden, som bäddade för bortasegern mot Tampa Bay Lightning.

Oskar Sundqvist gjorde två mål i segern mot Tampa Bay.

Ishockey2019-11-28 07:56

Efter en mållös första period öppnade hemmalagets skarpskytt Nikita Kutjerov målskyttet i inledningen av den andra perioden.

Det var innan Oskar Sundqvist skrev in sig i poängprotokollet.

Först kvitterade den 25-årige Bodensonen matchen till 1–1 i boxplay, knappt två minuter senare. När han lyckades rycka sig fri från tre spelare och placera pucken högt bakom Andrej Vasilevskij.

Han gav även St. Louis Blues ledningen i den andra perioden, när han fick med sig pucken från en sargduell och hittade luckan mellan benen på Vasilevskij.

Matchen slutade 4–3 till Blues, efter en stark tredje period från bortalaget.

Nu har Sundqvist gjort tolv poäng på de inledande 25 matcherna.

Matchfakta

Tampa Bay–St Louis 3–4 (0–0, 2–2, 1–2)

Tampa Bay: Nikita Kutjerov, Anthony Cirelli, Brayden Point. Målvakt; Andrej Vasilevskij 87,9 procent. St Louis: Oskar Sundqvist 2 (8), Zach Sanford, Brayden Schenn. Målvakt: Jordan Binnington 91,4 procent.