Karl Fabricius styrde in ett mål i powerplay mot HV71, men efter videogranskning dömdes det bort på grund av spelare i målgården.
– Det ska vara godkänt. Jag ser inget konstigt med det. Jag tycker inte jag påverkar spelat nånting. Jag är väldigt förvånad, sa Karl Fabricius efteråt.
När Skellefteå fick ett liknande mål godkänt i torsdagens derby blev det starka reaktioner.
– För mig är det solklara mål bägge två. Det är det som är frustrerande, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh som vill se en förändring:
– Man måste hitta en rak linje för annars blir det lätt frustation. Det måste bli klarare direktiv. Vad är det som gäller egentligen? Hur kan det bli mål ena gången och nästa gång inte?
Han fortsätter:
– Jag trodde aldrig att de skulle döma bort Skellefteås mål. Men det trodde jag inte om "Fabbes" heller. Det är det som känns frustrerande. Domarna får hitta på något.
Tomas Thorsbrink, utvecklings- och huvuddomaransvarig SHL, säger att bedömningarna är korrekta.
– Förut var regeln svart eller vit. Var man i målområdet kunde det aldrig bli mål, sedan tyckte man att det togs bort för mycket mål och man införde lightversionen som vi kallar den. Då ska domaren göra två bedömningar. Störs målvakten fysiskt i målområdet så den inte kan göra en räddning? Den andra är om spelaren är i målområdet och stör visuellt.
Thorsbrink förklarar skillnaden på Pudas mål som godkändes, och Fabricius mål som dömdes bort:
– På Skellefteås mål var det ingen visuell störning och Luleås målvakt hade fritt skottfält. I Fabricius-fallet är det till och med lite kontakt med målvakten. Det är två stora skillnader, säger han och forstätter:
– Regelverket är som det är och domarna gör rätt. Det är alltid en bedömning. Man kan ha olika åsikter men det är domarens bedömning som gäller.
Det har varit många reaktioner angående målen, hur ser du på det?
– Det är klart jag förstår att man blir upprörd. Är man supporter till ett lag vill man att allt ska gå ens väg. Hockeyns regelverk är många gånger omfattande och kanske svårt för gemene man att sätta sig in i. Skulle möjligheten finnas att sätta sig in i det skulle man förstå mer.
Thorsbrink har bombats med mejl det senaste dygnet.
Men det är inte ovanligt, berättar han.
– Jag får ungefär 400-500 mejl efter varje SHL-omgång med synpunkter från supportrar. Det dräller in mejl från supportar som tycker och tänker. Det är bra att hockeyn engagerar. Domarna är på isen och ska utföra ett jobb utifrån regelverket som finns. De flesta gånger blir det helt rätt, men ibland kan det bli lite fel.
Har ni gjort rätt i dessa två fall?
– Ja, det har vi.
På SHL.se har det lagt upp båda målen.