Tio matcher i VM, sex i OS. Totalt 98 landskamper. Men ingen fler. Hockeyspelaren från Piteå känner sig färdig med landslaget för gott.
– Jag har tackat nej, jag känner inte för att vara med där, säger Stenberg.
Vi skrev tidigare i höstas att hon avstod en turnering med Sverige.
– Då var det ett nej för stunden. Sedan blev jag uttagen som reserv till nästa turnering och då sa jag också nej. Jag har inte pratat med Ylva (Martinsson förbundskapten), men vi vet var vi har varandra, hon har tolkat det som att jag har slutat.
Stenberg är bara 26 år men har en lång elitkarriär. Debuten i SHL och landslaget skedde för snart nio år sedan.
Varför slutar du i landslaget?
– Jag har varit med ganska länge och känner att motivationen för att tänka på hockey 24 timmar om dygnet inte riktigt finns där. Jag måste få pauser och fokusera hundra procent på klubben. Jag är väldigt motiverad till att ta mitt fjärde raka SM-guld och pauserna under säsongen håller motivationen uppe. Så har jag resonerat.
Börjar du bli mätt på hockeyn?
– Nej. När man är väl inne i säsongerna vill du vinna varje match. Det är kanske en klyscha, men du vill ha känslan av att du inte vet hur det är att förlora. Det är gulden jag vill ha.
Höjdpunkten under landslagskarriären blev OS 2018 där det blev två mål på sex matcher.
– För min del känns det bra att ha fått avsluta med ett OS, säger Stenberg.
I SDHL har det blivit tolv (7+5) poäng på 21 matcher för Luleå/MSSK den här säsongen.
– Det har varit lite som för laget; upp och ner. De matcher jag är nöjd har speeden funnits. Jag jobbar mycket på det och spelet utan puck. Det kommer jag fortsätta arbeta hårt med.
Har det då varit matcher när benen känns sega?
– Jag har haft några dalar när de inte stämt mellan benen och hjärnan och hamnat i alibispel. Jag måste sköta grunderna och spelet utan puck.
Stenberg missade de två toppmatcherna mot Modo förra veckan.
– Jag hade lite feber, sånt som händer, nu är jag frisk och kör för fullt. Kul att vara tillbaka även om flåset är lite sämre, men det ordnar sig snabbt.
Luleå/MSSK är tvåa i tabellen, men har bäst poängsnitt.
– Det har inte varit några topprestationer över 60 minuter. Det finns lite att slipa på till slutspelet, men det är alltid bra att kunna höja sig. I slutet ska vi vara som bäst, säger Rebecca Stenberg.