Luleås drag: Flyttar på nyförvärvet

När Luleå Hockey ska möta Brynäs kliver nyförvärvet Arttu Ilomäki in och spelar på sin naturliga position som center för första gången i SHL. En position där han sprutat in poäng på i CHL denna säsong. "Ska bli kul att spela center igen", säger han.

Arttu Ilomäki.

Arttu Ilomäki.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-10-10 13:53

I SHL har det blivit ett mål och en assist som ytterforward. Men i CHL har Arttu Ilomäki spelat på sin naturliga position som center. Och då ser finländarens statistik helt annorlunda ut. I europaspelet har det blivit tre mål och fyra assist på fyra matcher. Två av målen gjorde han nu senaste när Luleå besegrade Belfast. 

När Sporten pratatde med Luleå Hockeys assisterande tränare Henrik Stridh så berättade han att Ilomäki med allra största sannolikhet spelar center i kvällens match mot Brynäs. 

Förhoppningen är att draget ska öka poängproduktionen i SHL. 

– Jag har spelat center under hela karriären. Det blir lite annorlunda spel som ytterforward men det är något som jag måste vara beredd på att göra och jag har inga problem med det. Men jag ser fram emot matchen ikväll, det ska bli kul att spela center igen, säger Arttu Ilomäki. 

Han fortsätter:

– Jag kan spela som "vinge" också men centerpositionen är givetvis mer naturlig för mig. Då behöver jag inte tänka så mycket på hur jag ska agera med nytt spelsystem, och nya lagkamrater utan då sitter det mesta i ryggmärgen.

Hur ser du på målproduktionen i ligan?

– Jag känner att jag haft många lägen tidigare men inte gjort mål. Men om jag jobbar hårt och gör rätt saker på isen så vet jag att det kommer lossna för mig i SHL också. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!