Märkligt självmål när Djurgården avgjorde mot Luleå/MSSK

Linne Johansson smällde in reduceringen och sedan tryckte Luleå på i spel sex mot fem för en kvittering i Djurgårdens zon. Men där fick Johansson se sin passning bakåt glida hela vägen över isen och in i egen tom kasse.

Ida Boman, Djurgårdens målvakt, har en vana att storspela mot Luleå Hockey/MSSK. Något hon också gjorde i söndagens segermatch.

Ida Boman, Djurgårdens målvakt, har en vana att storspela mot Luleå Hockey/MSSK. Något hon också gjorde i söndagens segermatch.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Ishockey2024-10-20 15:21

Det blev inte den perfekta veckan med tre raka hemmavinster för Luleå Hockey/MSSK. Tabellsjuan Djurgården skrällde och vann med 3–1.

– Det skiner igenom hela matchen. Viljan är inte där hos någon, vi gör inte jobbet och det sänder inga bra signaler där ute. De två senaste matcherna (segrar mot Skellefteå 7–0 och Linköping 2–0) har energin i båset varit bra. Nu kände man redan innan matchen att vi hade lite låg energi, säger Linnea Johansson.

Även lagkaptenen Jenni Hiirikoski kände av den låga energin och försökte väcka liv i sitt lag – dock förgäves.

– Hon pratade om att det är en arbetande stad vi befinner oss i och i en arbetande klubb där det gäller att arbeta varje dag man kommer till jobbet, men det gjorde vi inte i dag, säger Johansson.

undefined
Linnea Johansson stod för Luleås enda mål framåt men också för det märkliga självmålet i slutminuterna av matchen.

Även om spelet inte var på topp så skapades det chanser. Men det dröjde tills det var dryga elva minuter kvar av matchen innan Luleå fick hål på Ida Boman i Djurgårdens kasse.

En Ida Boman som har för vana att storspela mot just Luleå Hockey. Det är inte första gången hon stänger igen sin kasse i Coop Norrbotten Arena.

– Vi utmanar henne inte tillräckligt mycket, så pass bra är hon inte. Det är många gånger vi inte ens försöker att skjuta på henna och då blir det en lätt match för henne, säger Luleåforwarden.

Ida Boman:

– Vi brukar spela bra här uppe som lag. Vi har under många år gjort bra matcher mot Luleå så vi är inte rädda för dem, vi försöker spela vårt spel, säger DIF-målvakten.

undefined
Ida Boman, Djurgårdens målvakt, har en vana att storspela mot Luleå Hockey/MSSK. Något hon också gjorde i söndagens segermatch.

När väl Linnea Johansson hittade rätt uppe i nättaket bakom Boman kom en anstormning.

– Vi får lite mer desperation i spelet, men den måste finnas där redan i första och andra perioden, säger Johansson.

Kvitteringen var inte långt borta och Luleå tryckte på i spel sex mot fem. Men när Linne Johansson skulle spela hem till Johanna Fällman vid offensiv blålinje.

– Det blev som det blev. Det blev fel när jag skulle spela upp pucken till back. Det var långa sekunder, säger Linnea Johansson om puckens färd över hela isen in i egen kasse.

Då Tereza Pistekova var sista DIF-spelare på pucken noterades hon som målskytt. 

Matchfakta

Luleå/MSSK–Djurgården 1–3

(0–1, 0–0, 1–2)

Första perioden: 0–1 (14.27) Tereza Plosova (Tereza Pistekova).Tredje perioden: 0–2 (41.06) Tereza Plosova (Hana Haasaova, Tereza Pistekova), 1–2 (48.31) Linnea Johansson (Viivi Vainikka, Akane Shiga), 1–3 (58.27) Tereza Pistekova, i tom kasse.

Skotten: 25–18 (7–6, 7–6, 11–6)

Publik: 319

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!