Luleå utklassade Östersund på bortaplan

Luleå dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Östersund i J18 Regional norr herr i hockey med hela 7-1 (2-0, 2-0, 3-1).

Östersunds IK förlorade mot Luleå

Ishockey2024-10-13 14:22

I och med detta har Luleå hela fem raka segrar i J18 Regional norr herr.

Luleå startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Måns Josbrant och Leonards Aleksandrs Grundmanis. Luleå gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, båda målen av William Morin. Östersund reducerade dock till 1-4 genom Neo Häggblad tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen.

Luleå stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 1-4 till 1-7. Luleå tog därmed en klar seger.

Leonards Aleksandrs Grundmanis gjorde ett mål för Luleå och tre assist och Oscar Landström hade tre assists.

Det här betyder att Östersund är kvar på sjunde plats, och att Luleå fortfarande leder serien. Så sent som den 18 september låg Luleå på femte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Luleå är Boden. Lagen möts onsdag 16 oktober 19.00 i Coop Norrbotten Arena.