Luleå Hockey vann på bortaplan

Luleå Hockey visar fortsatt en superform. Norrbottningarna tog en klar seger mot Bert Robertssons Linköping på bortaplan.

Luleå Hockey visade klass när man besegrade Linköping på bortais. (Arkivbild)

Ishockey2019-11-30 20:24

Den första perioden i matchen mellan Linköping och Luleå Hockey var händelsefattig. Skottstatistiken 4–3 säger det mesta. Extremt tillknäppt och chansfattigt.

Noterbart från den första perioden är att Luleå Hockey visade klass i numerärt underläge två gånger om.

0–0 efter en period spelad.

I den andra perioden tog Luleå över totalt spelmässigt. Ledningsmålet kom också men det dröjde till slutet av perioden. Jonas Berglundpassningsköt och träffade Isac Brännströms klubblad framför målet. Linköpingsmålvakten Jacob Johansson var helt överspelad och Brännström styrde in pucken i en halvtom kasse.

Luleå vann skotten i den andra perioden med hela 11-1, vilket talar om hur överlägsna spelmässigt norrbottningarna var. Målet kom efter 18.34 in i den andra perioden.

I den tredje perioden avgjorde Luleå matchen. Arttu Ilomäki utökade ledningen i inledningen på perioden och när Nils Lundkvist satte 0–3-målet var saken klar.

Linköping tröstmålade med fyra och en halv minut kvar av matchen. Men närmare än så kom inte Linköping.

Noterbart är att Luleås center Niklas Olausson inte kom till spel i matchen mot Linköping.

Matchfakta

Linköping-Luleå Hockey 1–3 (0–0,0–1,1–2)

Målen: 0–1 (38:34) Isac Brännström (Jonas Berglund, Noel Gunler), 0–2 (41:43) Artuu Ilomäki (Noel Gunler), 0–3 (51:52) Nils Lundkvist (Erik Gustafsson, Jack Connolly), 1–3 (55:28) Andrew Gordon (Jaakko Rissanen, Joe Whitney)