Luleå Hockey vände och storvann i Örnsköldsvik: "Skönt"

Det blev en storseger till slut – men matchinledningen var allt annat än bra. "Starkt av oss att vända på matchen", säger Thomas "Bulan" Berglund efter Luleå 7–1-seger mot Modo.

Linus Omark och Brendan Shinnimin fortsätter att producera poäng tillsammans. Omark hade några framspelningar samtidigt som Shinnimin stod för två mål mot Modo.

Linus Omark och Brendan Shinnimin fortsätter att producera poäng tillsammans. Omark hade några framspelningar samtidigt som Shinnimin stod för två mål mot Modo.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2021-08-25 20:45

Modo kom ut och var det klart hetare laget i inledningen i matchen och efter bara dryga tre minuter spelat så tog man också ledningen med ett skott i Jesper Wallstedts vänstra kryss.

Under merparten av den första perioden så bjöds det på en något irriterad stämning på isen vilket renderade i tre utvisningar för Luleå Hockey och en för hemmalaget.

I slutsekunder av perioden så var Luleå Hockey också väldigt nära att kvittera genom Carl Mattsson. 

– Det är en ganska dålig period från oss med alldeles för lågt tempo. Det var ganska mycket känslor och det är roligt, säger Daniel Sondell om den första perioden.

I den andra perioden kom Luleå ut som ett helt nytt lag. Helt plötsligt så var det gästerna som sköljde över hemmalaget i anfall efter anfall och det gav utdelning då Olli Nikupeteri kvitterade genom sitt första mål i A-laget.

Luleå fortsatte efter det att ösa på framåt och det betalade sig. Såväl vid 1–2 och 1–3 så var det Brendan Shinnimin som hittade rätt efter framspelningar från Linus Omark som var andra periodens stora dominant.

– Vi hade en riktigt dålig första period och det förklarade coachen för oss. Det gav utdelning och vi var betydligt bättre i andra, säger tvåmålsskytten Shinnimin innan han fortsätter:

– Det är bra att få göra mål trots att det är en försäsongsmatch. Det ger en bra känsla inför SHL-starten.

I den tredje perioden fortsatte målkalaset för Luleå och inte förrän Einar Emanuelsson satte 7:an för Luleå Hockey så var målfabrikationen över.

Det fanns två premiärmålskyttar i Luleå Hockey och det var Olli Nikupeteri och Vilmos Gallo.

– Det handlade till att börja om att överleva för min egen del. Jag har missat stora delar av försäsongen så det var givetvis roligt att få göra ett mål, säger Gallo som dragits med körtelfeber under en tid.

– Jag är nog på mellan 60 och 70 procent så det finns ganska mycket kvar att hämta ännu.

Tränare Thomas Berglund var både missnöjd och nöjd med matchutvecklingen.

– Hockey är en kampsport och det visade Modo då de var bättre än oss i första perioden. Det var dock starkt av oss att vända på det hela i andra och tredje perioden, säger Berglund.

Fakta

Modo–Luleå Hockey 1–7

Målen: 1–0 Filip Svenningsson, 1–1 Olli Nikupeteri, 1–2 Brendan Shinnimin, 1–3 Brendan Shinnimin, 1–4 Radek Muzik, 1–5 Vilmos Gallo, 1–6 Pontus Själin, 1–7 Einar Emanuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!