Luleå Hockey planerar visa matchen i Coop Arena

Det enorma intresset för finalserien har fått Luleå Hockey att agera. Klubben planerar att visa den sjätte matchen i Coop Norrbotten Arena. Nu väntar de bara på klartecken från polisen. "Vi är fullt inställda på att visa matchen i Coop", säger Luleås vd Stefan Enbom.

Luleå Hockey planerar en folkfest i arenan under bortamatchen i Karlstad.

Luleå Hockey planerar en folkfest i arenan under bortamatchen i Karlstad.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-05-08 20:09

Under måndagskvällen kan Luleå Hockey säkra klubbens andra SM-guld på herrsidan.

För 26 år sedan vann klubben mästartiteln i Göteborg och den här gången kan det bli i Karlstad.

Publiktrycket har varit enormt under Luleås hemmamatcher och efterfrågan att se bortamatchen tillsammans har varit stor. 

– Vi är fullt inställda på att visa matchen i Coop. Planen är att vi öppnar arenan klockan 18. Tanken är att köra den i restaurangen, på teveapparaterna och framför allt på mediakuben. Eventuellt blir det en storbildsskärm också. Det är det vi jobbar utifrån, säger Stefan Enbom.

Är det öppet hus eller hur kommer det fungera?

– Ja, det är mer öppet hus-varianten. Vi tror på mycket folk.

När kom ni på att göra det här?

– Vi har fått frågor och önskemål skickat till oss från många så vi har under söndagen hållit på att jobba med det och se om det går. Nu inväntar vi bara en dialog med polisen på måndagsförmiddagen så att vi får klartecken.

Är det sista hindret?

– Ja, det är det och vi tror inte det ska vara något problem. Men innan vi kan gå ut till hundra procent och säga att det blir av måste vi ha tillstånd att genomföra det. 

Kommer restaurangen och barer vara öppna?

– Det vet vi inte ännu. Vi kommer att ha öppet kiosker och hur det blir med det andra håller de som driver restaurangen att kolla på. De vet inte ännu om de får tag på personal, men vi hoppas det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!