Luleå Hockey kan inte ha årets ispremiär i Coop Norrbotten Arena

Luleå Hockeys ispremiär kommer – på grund av sommarens mediakub-byte – troligen att förläggas till Lulebohallen. "De som vill får förstås komma och kolla – men det ryms bara begränsat antal personer där", säger vice sportchefen Ulf Engman.

"Det ska sättas upp en ny mediakub i arenan under sommaren och det kommer inte att vara is där förrän framåt månadsskiftet efter vi har vår samling", säger Ulf Engman.

"Det ska sättas upp en ny mediakub i arenan under sommaren och det kommer inte att vara is där förrän framåt månadsskiftet efter vi har vår samling", säger Ulf Engman.

Foto: SIMON ELIASSON

Ishockey2024-06-26 15:15

Under onsdagen hade spelarna i Luleå Hockey sin sista gemensamma träning de går på semester.

Rapporterna Ulf Engman och Thomas Fröberg fått från fystränarna Philip Sjölund och Mattias Waaranperä under försäsongens har varit positiva.

– Alla som har varit här har kört på bra, och vi räknar med att de andra kommer hit väl förberedda, säger Ulf Engman.

Albin Lundin anslöt redan i maj, de fem andra spelarna Luleå Hockey har värvat gör det inte förrän senare.

– Jag vet att (Brian) O´Neill kommer hit i mitten på juli och (Eetu) Koivistoinen sa att kommer i slutet av juli. Det är upp till var och en. Kravet vi har är att alla är på plats och redo att sätta igång den 5 augusti, säger Ulf Engman och berättar att spelarna som inte har varit på plats under försäsongens första hälft har gjort cykeltester och haft kontakt med Mattias Waaranperä och Philip Sjölund.

Han tror de flesta av spelarna kommer att gå på is redan vecka 33.

Fast de kommer troligen inte att ha sitt första gemensamma ispass måndagen den 12 augusti.

– Det är inte bestämt än, och vi får se vilken av ishallarna det blir i, säger Ulf Engman.

Han tillägger sedan:

– Det ska sättas upp en ny mediakub i arenan under sommaren och det kommer inte att vara is där förrän framåt månadsskiftet efter vi har vår samling. Jag skulle tro att det blir Lulebohallen och de som vill får förstås komma och kolla. Men det ryms bara begränsat antal personer där.

Fotnot: Det högsta antalet tillåtna åskådare i Lulebohallen är 500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!