Luleå Hockey har hört sig för om Lassinantti

Luleå Hockeys ledning har enligt våra källor hört sig för angående den för tillfället kontraktslösa målvakten Joel Lassinantti. ”Om han skulle bestämma sig för att flytta hem igen så kommer vi göra allt vi kan för att hitta en lösning”, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Joel Lassinantti.

Joel Lassinantti.

Foto: Artur Lebedev/HK Sochi

Ishockey2020-12-28 12:50

Den 27-årige målvakten fick för en tid sedan lämna Sotji, precis som tre av lagets fyra andra svenskar.

Det efter en dålig säsongsstart med bara ett fåtal segrar. För Joel Lassinantti blev det 15 matcher i KHL-klubben och en räddningsprocent på 89,0. Endast tre matcher slutade med seger för laget.

De andra svenskarna, Marcus Nilsson, Malte Strömwall och Linus Johansson, har gjort klart med nya klubbar, men inte Joel Lassinantti, utan han är fortfarande kontraktslös.

Det behöver han kanske inte vara så länge till.

För nu har en första kontakt tagits mellan Joel Lassinanttis agent och Luleå Hockey, som uppges vilja skriva ett flerårskontrakt med honom.

– Han är alltid intressant för oss, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson och fortsätter:

– Om han skulle bestämma sig för att flytta hem igen så kommer vi göra allt vi kan för att försöka hitta en lösning.

Joel Lassinanttis agent Jacob Hedin säger så här:

– Luleå har varit i kontakt med mig angående Joel sedan det stod klart att han lämnar KHL. Vi har kontakt med Luleå Hockey flera gånger varje vecka om en rad olika saker och då är det givetvis så att frågan kommit upp kring vad Joel ska göra framöver.

Sporten söker också Joel Lassinantti för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!