Luleå Hockey favorit till SM-guldet

Luleå fick flest guldtips inför säsongen – men det var en något oväntad konkurrent som fick näst mest tips.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2018-09-03 12:29

Under måndagen hölls upptaktsträffen inför SDHL som har premiär på fredag 7 september när Luleå möter Linköping på bortaplan.

Tränare och spelare intervjuades på scenen och nyheter presenterades. Bland annat är det klart att Cmore kommer sända tolv matcher den här säsongen.

Allra flest guldtips inför säsongen fick regerande svenska mästaren Luleå Hockey/MSSK. Något som inte störde tränaren Fredrik Glader.

– Vi vann i fjol och kommer vilja försvara det, sade han på upptaktsträffen.

Vad talar för att ni lyckas med det?

– Att vi får fortsätta jobba med kontinuitet och har en hög nivå och vilja att utvecklas varje dag. Vi har också bra förutsättningar till att bli bättre, sade Glader.

Näst mest tips fick något oväntat Leksand som aldrig tidigare ens spelat en SM-final och som de tre senaste åren åkt ut i kvartsfinal.

Snacket med Luleå Hockey handlade annars mest om de förbättrade förutsättningar som klubben erbjuder den här säsongen med fler träningar på dagtid. Något som glädjer Johanna Fällman.

– Givetvis betyder det mycket för många som har jobb och skola att gå till. Man vill gärna ha bästa förutsättningar när man går till träningen och det är inte optimalt att träna halv åtta på kvällen, sade Fällman.

I slutet på september åker laget till New York för att spela Champions Cup. Det i samband med en tuff start på SDHL gör att laget har 15 resdagar första månaden.

– Självklart kommer det bli en upplevelse för alla. Just NWHL är kanske en okänd liga för många, men det blir kul att se deras kultur och hur det funkar, sade Glader.

Luleåtränaren fick också en fråga om var laget ligger formmässigt just nu på en skala 1–10.

– Svårt att säga, men som alla andra säger jag väl 5–6.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!