Komarek brutalt självkritisk: "Varit oduglig"

Luleå Hockeys återvändare Konstantin Komarek har spelat tre matcher med laget sedan ankomsten från Malmö. Han är inte nöjd med sin egen insats och efter segermatchen senast mot Brynäs sågade han sig själv å det grövsta.

Konstantin Komarek är inte nöjd med vad han hittills åstadkommit i Luleå Hockey.

Konstantin Komarek är inte nöjd med vad han hittills åstadkommit i Luleå Hockey.

Foto: SIMON ELIASSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-01-28 14:49

Det var i en intervju med hockeysverige.se som Konstantin Komarek tog fram motorsågen när han skulle summera sina tre inledande matcher med Luleå.

– Jag har varit oduglig i alla tre. Jag har spelat jättedåligt. Jag kan inte komma hit och åka runt som om det vore allmänhetens åkning, dundrade han till hockeysverige.se.

Sporten träffar Komarek efter Luleå Hockeys tisdagsträning.

Är det verkligen så illa?

– Jag har inte varit bra, så är det. Man ska vara ärlig mot sig själv och när man är bra så ska man säga det och när man är dålig ska man säga det, och jag har varit dålig, säger Komarek.

Kan du utveckla?

– Det är inte så att jag gjort en massa misstag men jag ska ändå vara med och producera och vara ett hot framåt inte bara flyta med och vara helt osynlig i tre matcher.

27-åringen vill inte skylla sin inledning på att det tar tid att komma in i Thomas Berglunds spelsystem.

– Det väger bara in en liten del att man måste tänka lite mer men det är ju inte så att bara för att man spelar ett nytt spelsystem så fungerar ingenting annat, det finns ju spelare som kommer till nya lag och gör hattrick i första matchen.  

Han tror att det handlar om något annat som håller honom tillbaka.

– Det är mer mentalt. Det var mentalt jobbigt innan nere i Malmö och det tar väl ett tag att ta sig ur den fasen, säger Komarek.

Österrikaren har som sagt spelat i Luleå förut, vilket också omedvetet kan sätta extra press att leva upp till sitt namn.

– Så kan det absolut vara, jag hade inte känt samma press om jag hade åkt och spelat med något annat lag i SHL. Här har jag varit och vet att jag var omtyckt, så visst är det mer press, säger han och lägger till:

– Men pressen att prestera har jag haft i flera år, så den är jag van med.

Men förutom sitt eget spel, är Komarek nöjd med tillvaron. Han har kommit in i laget bra och trivs med att vara tillbaka i staden han gick hockeygymnasiet i. 

– Känslan att vara här i Luleå är jättebra, både spelare och coacher försöker stötta mig  så den känslan är toppen och kan inte vara bättre, säger han.

Han har gått poänglös från sina tre första matcher i Luleå men någonstans ser han ljuset i tunneln.

– Jag gjorde en bra träning i dag så det är bara att jobba vidare på det, säger Konstantin Komarek och siktar in sig på hemmamatchen mot Växjö på torsdag.

Konstantin Komarek är inte nöjd med vad han hittills åstadkommit i Luleå Hockey.
Konstantin Komarek är inte nöjd med vad han hittills åstadkommit i Luleå Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!