Kiruna vann straffdrama mot Boden

Kiruna IF skräller mot Boden och vinner med 3-2 efter straffar där Jesper Eriksson var rena rama väggen och Anthony Paskaruk avgjorde.

Kiruna IF avgjorde länsderbyt mot Boden efter straffavgörande. Anthony Paskaruk satte den avgörande straffen för Kiruna IF.

Ishockey2019-10-02 21:53

– Vi följer vår gameplan, vi reser oss från förra veckans debacle och vinner rättvist, sa tränaren Robert Lahti överlyckligt direkt efter slutsignal i den sena onsdagsmatchen.

De första tio gick klart till KIF, men de heta målchanserna uteblev och laget skulle må bra av några enkla mål, exempelvis i ett vassare power-play.

Boden åt in sig mer och mer i matchen och med minuten kvar väggspelade sig laget till sig ledningsmålet där Christoffer Nyman var säker sista avslutare med målet lite på sniskan, utan åtgärd från domaren som bedömde att buren flyttades av hemmaspelare. Rätt beslut där.

Då var det detta med enkla mål och utdelning i spel med en man mer på isen. Just precis vad Kiruna IF jobbade sig till i den andra perioden där man var det klart dominerande laget. Först ett slumpmål efter fem minuter då Herman Åstrand kvitterade utan att själv veta om det.

– Den tog i baklåret, trodde det var nån som slashade mig, sa han under straffläggningen.

I ett för Boden ödesdigert box-play tog hemmalaget sedan rättvist ledningen när Calle Källström avslutade efter finfint finskt förspel av Olli-Akseli Pietilä och Valteri Lemmetty. I det här läget var Boden ordentligt upprivna på domare Filip Bohms insats.

– Vår andraperiod är säsongens bästa, otrolig insats av samtliga där, sa Lahti.

Och i den tredje sattes åter fokuset på domaren, denna gång var det KIF som var mäkta irriterade och en två plus tvåa från Lemmetty gav BHF 2-2 av Kevin Loppatto, framspelad av Max Pålholm, hans nionde i serien, och matchens sista mål under ordinarie tid.

Förlängningen blev mållös och endast Paskaruk hittade rätt i straffläggningen där lagens målvakter, Bodens Claes Endre och framförallt Kirunas Jesper Eriksson var framträdande.

Piteå Hockey vann hemma mot SK lejon med 5–2 i en match som var jämn målmässigt in i den tredje perioden. Hemmalaget ledde med 3–2 men kunde dra iväg till slutresultatet efter mål av Oskar Matushkin och Magnus Isaksson.

Matchfakta:

Kiruna IF-Boden HF 3–2 (e.str)

Målen, KIF: Herman Åstrand, Calle Kjällström, Anthony  Paskaruk (avg. str). Boden: Christian Nyman, Kevin Loppatto

Piteå HC-SK Lejon 5–2

Målen, Piteå: Erik Wikgren, Jonathan Tordhall, Carl Björnfot, Oskar Matushkin, Magnus Isaksson.