Kiruna IF imponerar: "Ett helt annat lag nu"

Säker seger över Örnsköldsvik – då har Kiruna IF satt sig i ett bra utgångsläge i kampen om platserna till allettan.

Kiruna IF fortsätter att vinna. Under söndagens match så tog man tre nya poäng efter 5-2-seger mot Örnsköldsvik.

Kiruna IF fortsätter att vinna. Under söndagens match så tog man tre nya poäng efter 5-2-seger mot Örnsköldsvik.

Foto: Thomas Lövgren/arkiv

Ishockey2019-10-27 19:06

Som det ser ut nu krigar KIF tillsammans med Kalix och stadskollegan AIF om att bli bland de fem främsta som får spela i en mer åtråvärd serie efter juluppehållet och med en match mindre spelad är det fördel Kiruna IF där.

Man städade enkelt av Örnsköldsvik, som bortsett från en del vassa omställningar var numret för litet. Segern skrevs till 5-2 och stor del i denna hade backklippan Olle Hellström, som var en av planens bästa spelare med sina majestätiska uppåkningar och den som också så viktigt kvitterade Ö-viks ledning i den första perioden med säsongens första fullträff.

– Det var dags att sätta den, ett chansskott som hittade in. Viktigt att få in kvitteringen innan första var slut. Jag tycker egentligen att vi förutom i början var det klart bättre laget, sa Hellström om matchen och sitt mål.

Hemmalaget fortsatte med sitt spelövertag i den andra rundan och när Martin Söderberg gjorde 2-1 hade puckinnehavet redan varit stort, KIF var kort och gott rappare i både ben och tanke än sina motståndare, som nu kan räknas som bortspelade från femteplatsen. Nye finländaren Jussi Pelto-Arvo ökade på till 3-1 på ett snyggt sätt där Simon Thyni gav honom öppet mål.

Överlag ser det bättre och bättre ut för Kiruna IF, de nya spelarna har börjat hitta sina roller och laget ser rappt ut i skridskoåkningen, många spelar uppoffrande med flera tuffa skottäckningar som skickar viktiga signaler.

– Vi släpper till 18 skott på mål och täcker bort 16, det säger väl ganska mycket om det hjärta killarna visade i dag. Allt blir så mycket enklare när man kommer från några segrar och det är mycket tack vare vårt goda självförtroende vi vinner denna match, sa hemmatränaren Robert Lahti nöjt efter fjärde raka segern.

Martin Söderberg är just en sådan spelare. Jobbar stenhårt i varje byte och har denna säsong fått utdelning i form av mål. Hans femte för säsongen innebar 4-1 direkt i den tredje perioden och rullgardin ner för ett blekt Ö-vik. Gästerna fick till en reducering, men det hann aldrig bli spännande då KIF tämligen omgående replikerade.

På onsdag väntar derby mot AIF. Ska Kiruna IF ta sin första seger mot konkurrenten? Ja form och självförtroende för det finns i alla fall.

– Nu är det dags, jag ser fram emot matchen och känslan är att vi tar det. Vi är ett helt annat lag nu med några segrar i bagaget, slutar Hellström.

Matchfakta

Kiruna IF–Örnsköldsvik 5–2

Målen, Kiruna: Martin Söderberg2 , Olle Hellström, Jussi Pelto-Arvo, Olli-Aleksi Pietilä.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!