Kaptenen i utvisningskaos när Kalix förlorade grinigt länsderby

Kalix lagkapten Oscar Kohlström var i händelsernas centrum mot Piteå. I den andra perioden drog backen på sig fyra tvåminutersutvisningar inom tio minuter.

I mitten av den andra perioden rök Kalix Oscar Kohlström ihop med Piteåspelaren Jonathan Tellström. Båda spelarna åkte på 2+2 efter handgemänget.

Ishockey2024-10-16 22:09

Efter några byten av målchanser var det hemmalaget som tog ledningen i matchminut sju. I ett anfall där pucken gick på ett snöre spelades Viggo Nordström fri och kunde placera in 1–0.

Kalix kvittering, bara knappa tre minuter senare, var ett viljemål. Stevie O´Connor petade in en retur liggandes framför Piteåmålet efter en rörig situation.

Viljan från Kalix fortsatte. Efter ännu en rörig situation framför Albin Edlund i hemmakassen lyckades Mack Keryluk gräva fram pucken och skicka in 2–1 i slutet av första perioden.

I inledningen av den andra perioden återtog Piteå ledningen efter två snabba mål.

Sedan följde ett utvisningskaos där Kalixkaptenen Oscar Kohlström var i huvudrollen. Först drog han på sig 2+2 för hög klubba och boarding och knappt hade han kommit in på isen igen så hamnade han i handgemäng med Piteås Jonathan Tellström där både åkte på 2+2 för roughing och osportsligt uppträdande.

Med fem minuter kvar av den andra akten snodde Kalix pucken på offensiv blå och Stevie O´Connor gjorde inget misstag när han fri med målvakten skickade in kvitteringen.

I tredje perioden tog Piteå över spelet rejält och utdelningen skulle komma.

Inom loppet av en minut, i mitten av den tredje perioden, gick Piteå från 3–3 till 5–3 efter mål av Joakim Landkvist och Henrik Claeson. Det var Claesons första mål för säsongen.

– Det känns riktigt bra med en seger idag. Och jätteskönt att äntligen få sätta en puck. Jag har missat mycket. Men extra kul att det satt nu i ett viktigt läge, säger Henrik Claeson om målet som knäckte Kalix.

Petter Mäkitalo satte sedan 6–3 i tom kasse innan O´Connor tröstmålade och därmed fullbordade sitt hattrick.

Piteås Jacob Sundin satte slutresultatet 7–4 med en minut kvar.

I slutskedet av matchen fick Kalix Oliver Selström ledas av isen sedan han träffats illa av pucken på ett skott.

Förlusten för Kalix betyder att laget fortsatt är förankrat i botten av tabellen med endast tre inspelade poäng på sex matcher.

Matchfakta

Piteå HC–Kalix HC 7–4

(1–2, 2–1, 4–1)

Målen, PHC: Petter Mäkitalo 2, Viggo Nordström, Oskar Lundkvist, Joakim Landkvist, Henrik Claeson, Jacob Sundin. Kalix: Stevie O´Connor 3, Mack Keryluk.