Vädjar om hjälp – inför ödesderbyt: "Vi behöver dem"

En ödesmatch – mot värsta rivalen – på hemmaplan. Då ber Elias Callgren, som är en av stjärnorna i föreningens J20-lag, Luleå Hockeys supportrar om hjälp. "Vi behöver dem", säger forwarden.

Foto: Johanna Salo

Ishockey2023-12-05 17:07

De har förlorat sina tre senaste matcher. Blir det förlust även i fredagens match mot Skellefteå riskerar de att bli av med sin plats i topp tio-serien.

– Vi kan gå vidare även om vi förlorar, det beror på hur det går i de andra lagens matcher, men vill inte riskera något, och ska se till att vinna den, säger Elias Callgren.

– Vi vill ju gå in i nästa serie med en bra känsla, fortsätter han.

De har mött Skellefteå två gånger. I de första mötet dem emellan, som spelades i Skellefteå Kraft Arena, blev det förlust med 5–2 för Elias Callgren och hans lagkamrater, men när de möttes igen två veckor senare blev seger. Med 8–0.

– Det brukar vara roliga matcher. Det är mycket känslor, kamp, högt tempo, och många chanser. Precis så som hockey ska vara, säger Elias Callgren.

Han var i yngre år en av alla de som brukade stå på H-läktaren och sjunga fram föreningens lag i SHL. Nu hoppas han på supportrarnas hjälp.

– Det var ett femtiotal som kom och stöttade oss under ett av derbyna förra säsongen, det var en upplevelse, ingen i laget hade ju upplevt något liknande, och det gav oss en massa energi, säger Elias Callgren.

– Vi behöver dem nu, fortsätter han.

Hur är din relation till Skellefteå?

– Den är dålig. Jag växte upp här i Luleå, så den är inte alls bra, jag hatar Skellefteå (skratt). Men det är alltid kul att möta dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!