Ingen avstängning för tacklingen på Nilsson

Under torsdagens match mellan Växjö och Oskarshamn tacklades Oskar Nilsson tufft av Brendan Shinnimin. Efter flera minuters behandling på isen så hjälptes Nilsson.

Brendan Shinnimin tittar till Oskar Nilsson direkt efter tacklingen som skickade Nilsson till akuten i Växjö.

Brendan Shinnimin tittar till Oskar Nilsson direkt efter tacklingen som skickade Nilsson till akuten i Växjö.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2019-09-27 15:24

Oskar Nilsson hade pucken i mittzon och hade för avsikt att passa den vidare och hamnade då i en sårbar position. I samma ögonblick kom Brendan Shinnimin från höger och vräkte in Nilsson i sargen.

Under fredagen kom beskedet från Oskarshamn – Nilsson hade ådragit sig en kraftig hjärnskakning.

– Han kommer att stanna kvar på Centrallasarettet i Växjö veckan ut för observation, säger klubbens sportchef Daniel Stolt.

Hur mådde han igår?

– Jag åkte till akuten direkt efter matchen. Det jag ville se var om han kände igen och det var inga problem. Han började direkt fråga om hur matchen slutade och om vi gjorde mål på deras utvisning. Han var lite sur över att vi förlorade, säger Stolt innan han fortsätter:

– Efter omständigheterna så mådde han bra. Oskar Nilsson är en underbar person som alla gillar. Han visade samma sida trots att han låg på akuten. Det viktiga just nu är att Oskar blir frisk. 

Hur var stämningen i laget igår?

– Det är klart att många var ledsna. Du kan vara ledsen för att du förlorar, men det här är något helt annat. Den sista  jag tänkte på innan jag somnade var Oskar och han var också den första jag tänkte på när jag vaknade, säger Stolt.

Enligt uppgifter till Sportbladet så skulle Nilssons skador var betydligt mera omfattande än vad de visade sig vara till slut.

– Oskars reaktion på det som skrevs till en början var ganska stark. Han var ganska tydlig med att vi måste gå ut och berätta hur det är för sånt här oroar bara folk i onödan, säger Stolt.

Brendan Shinnimin anmäls inte till disciplinnämnden för tacklingen mot Oskar Nilsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!