Hoppas på hjälp – under Luleå Hockeys nyckelmatch

Ett pressat Luleå Hockey lyckades – när stå- och sittplatspubliken gjorde gemensam sak – att vända matchserien mot Örebro. Nu hoppas André Jonsson att de ska kunna göra om det. "Det måste vara förfärligt att, som motståndare, spela här när alla förenas på det sättet", säger klackledaren inför den tredje kvartsfinalmatchen.

Foto: Simon Eliasson

Ishockey2024-03-25 09:00

Luleå Hockey gick på knock när supporterprofilen Toyne Ringwald, under match två i åttondelsfinalen mot Örebro, lyckades att få igång sittplatspubliken i Coop Norrbotten Arena.

– De kan vara fantastiska, det visade de om inget annat säsongen vi tog oss till final. Då kände jag mig överflödig. Fast de kan behöva hjälp att komma igång och det var jäkligt bra gjort av honom, säger André Jonsson och fortsätter:

– Det dånade verkligen när vi körde den där växelramsan. Det måste vara förfärligt att, som motståndare, spela här när alla förenas på det sättet.

– Den i deras lag som påstår att han inte påverkades av det ljuger, deras spelare såg ju ut som rädda hundvalpar.

Historiken talar inte för dem efter lördagens förlust i Växjö. Föreningens lag i landets högsta serie har varit i den här situationen elva gånger. Varenda gång de hamnat i ett 0–2-underläge har de blivit utslagna.

– Det är dags att trendsättarna från Luleå blir trendbrytare, säger André Jonsson.

– Någon gång ska bli den första, och det är skit samma hur det har gått förut, tillägger han.

Han hoppas att alla som har fått tag på biljetter till match tre mot Växjö, som spelas i Coop Norrbotten Arena under måndagskvällen, vill hjälpa de som står på H-läktaren att sjunga fram Luleå Hockey till en seger.

– Vårt stöd har betydelse, det har vi sett flera gånger den här säsongen. Det är när vi levt om från start och lyckats hetsa igång laget som de har gjort sina bästa matcher. Gör vi det och sedan bara fortsätter att pumpa på är jag övertygad om att vi kommer vinna, säger André Jonsson och fortsätter:

– Så jag hoppas att alla är med oss vid nedsläpp. Skulle vi ändå falla, i slutändan, så gör vi det i alla fall med vetskapen om att vi har gjort vad vi kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!